Храната в подкрепа на тийнейджърите за сияйно лице и здрави стави

2154

Периодът на съзряването е изпълнен с редица изменения. Те не се изчерпват само до визията и настроението. Всъщност, и двете са само повърхностното изражение на вътрешните процеси, които бушуват в тялото по време на пубертета. Под повърхността, подобно на магия, се случват трансформации, които обуславят здравето за напред – физическо и емоционално, до края на живота ни.

Освен изграждане или пък затвърждаване на двигателна култура и любов към спорта, още един аспект е от ключово значение, особено в този период – храненето. Защото то може да спомогне за снабдяване с повече калций, така необходим за бързорастящите кости и стави, както и за борба с кошмара на много от юношите – акнето.

За всичко това, както и още ценни съвети днес в предаването ни Радина Василева е поканила д-р Силвия Паскалева,  един от първите сертифицирани лекари нутригенетици у нас. Нейният фокус е върху диагностиката и лечението на наднормено тегло и затлъстяване при деца и възрастни, както и върху иновативното направление на диетиката – нутригенетиката.

Освен всичко, с д-р Паскалева ще може да поговорите наживо съвсем скоро, тъй като тя ще вземе участие в безплатния тридневен фестивал по програмата "Яж, движи се и обичай“ от 23 до 25 септември в Топлоцентрала в София. Организаторите са ни подготвили богата културна програма, обучения за здравословно хранене, открити уроци с известни български спортисти и треньори, работни ателиета и лекции, състезателни игри за малки и големи. Лице на проекта е отборът ни по художествена гимнастика - Олимпийски шампион от Токио 2020. Освен, че ще можете да се запознаете със Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова, ще имате възможността и да вземете книга с автограф от тях, като част от инициативата "Нов живот за стари книги".

Програмата е наистина много интересна и полезна, като основният фокус са именно подрастващите. Сега, в аванс, с помощта на д-р Паскалева ще разкрием някои важни аспекти на храненето в тази възраст в следващите минути!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от CLUB ЗДРАВЕ:

Историята на Мартин Кожуклиев - първият българин с две изкуствени сърца

Проф. Каяхан Улуч за борбата с невромускулните заболявания

Как да подсилим имунитета на подрастващите за грипния сезон

Д-р Неутов: Мини инвазивната кардиохирургия е като да сглобяваш корабче в бутилка от матово стъкло

За връзката между диабета и остеопорозата

Основни причини за кариеси в много ранна детска възраст (ВИДЕО)

Съвети за справяне с ниското кръвно

Плюсове и минуси на HPV ваксините

Съвременни тенденции при физическа активност

Кога "късно" е твърде късно за вените ни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Club Здраве