НА ЖИВОВойната в Украйна

Хърватският президент: Русия ще прибегне до ядрени оръжия, ако започне да губи войната

4146

Крим никога няма да се върне под контрола на Украйна, тъй като Русия ще използва ядрени оръжия, ако започне да губи войната. Това заяви хърватският президент Зоран Миланович, цитиран от украинската агенция УНИАН.

Миланович направи изявлението си на среща с медиите, по време на която сравни анексирането на Крим с отделянето на Косово от Сърбия. "Кога ще разберете, че Сърбия и Русия не са едно и също нещо? Че това, за съжаление, е болезнен факт и опасност", каза той.

"Крим никога повече няма да бъде Украйна. Това казват водещи германски генерали", посочи Миланович, без да цитира имена. Хърватският президент аргументира мнението си с думите, че "Русия е опасна страна" с ядрени оръжия, така че няма да се откаже от Крим, както се случи в случая със Сърбия и Косово.

"Вие сравнявате сърбите със световна ядрена суперсила. Луди емоции и омраза поставят Европа в голяма опасност. Все повече и повече навлизаме в конфликт със суперсила. Знаете ли какво се случва, когато започнат да губят войната? Използват ядрени оръжия", каза Миланович, цитиран от БТА.

Още по темата Украйна – четете тук

УНИКАЛНО ВИДЕО: Американци се справят с руски войници в Украйна

Впечатляващи видеокадри, заснети от камера на шлема (GoPro) на един от войниците-наемници, биещи се за Украйна, бяха публикувани в YouT...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Балкани

Социологически проучвания:...
Жертвите от трусовете в Турция...
Екзитполовете в Черна гора прогнозират...
Вучич не вярва, че Сърбия ще влезе...
Вучич: В Охрид нищо не съм подписал...
Косово и Сърбия не подписаха споразумение...
Гърция уволни началника на полицията...
21 задържани в Гърция при разбиване...
Северна Македония отрича да ограничава...
"Не на капитулацията": В Белград...
Скопие: Противоречивите имена...
Изборите в Черна гора задълбочават...

Последни новини