НА ЖИВОВойната в Украйна

И младежкото БСП недоволства от Нинова: Промяната е наложителна

4972

Промяната в БСП е наложителна и неизбежна. Имаме нужда от една нова посока, която изисква смяна на образа на БСП и категорични действия за обновление на левицата. Това се казва в позиция на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП след предсрочни парламентарни избори на 2 октомври, които поставиха левицата като пета политическа сила. 

Въпреки слабия резултат, лидерът на социалистите Корнелия Нинова отказа да подаде оставка. Вчера мнение срещу нея изрази и бившият председател на партията Сегей Станишев.

"БСП има нужда от незабавна и коренна промяна. Резултатите на изминалите парламентарни избори показаха поредния спад в доверието към левицата", пишат младите.

Според тях, въпреки множеството социални политики, които БСП защитаваше в рамките на кабинета "Петков", техните послания не са отекнали сред мнозинството от гласоподавателите.

"Този проблем има две основни измерения - имиджа на партията и нейното идеологическо ядро. Българската социалистическа партия не може да достигне до две основни групи в българското общество – по-голямата част от левите хора, както и младежите", категорични са от младежката организация.

По думите им България е държава, в която има много ляво мислещи хора, които обаче не припознават БСП като автентично лява партия.

"Това налага по-активното защитаване на икономически и социално леви теми, които да върнат загубения потенциал на левия вот. От своя страна имиджовият проблем на БСП се изразява в липсата на млади гласоподаватели, които да подкрепят левицата. Партията има нужда от цялостно ребрандиране и изграждане на изцяло нов публичен образ. Това може да се случи само чрез модернизиране на комуникационните похвати на БСП и обновление на лицата на партията", съветват те.

"За да стане факт тази промяна, партията има нужда от диалогичност и обединение. Съвкупността от опита на поколения социалисти и енергията на младите в БСП е ключът към нейното бъдеще", завършва позицията им, изпратена до медиите.

Станишев: Нинова да подаде оставка, защото иначе БСП ще рови под дъното

Лидерът на БСП Корнелия Нинова трябва да подаде оставка, защото в противен случай ще ровим под дъното. Затова предупреди бившият премие...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Тошко Йорданов за Кирил Петков:...
Министър Шишков: Строителният...
Иван Костов: От ключово значение...
Акциза за цигарите: Ново предложение...
Гълъб Донев: Правим всичко възможно...
Gemcorp писмено потвърдили,...
Николай Милков: България винаги...
Румен Радев: Газовата свързаност...
Десислава Атанасова: Готови...
ПП: Над 2 млрд. лв. са възложени...
Нинова хапе Донев за думи на Кутев,...
Президентът на Косово идва у нас...

Последни новини