НА ЖИВОВойната в Украйна

И ние можем да си наречем кабинета антикорупционен, но няма да мине (ВИДЕО)

3565

Има два варианта за правителство: или с мен като премиер, или с друг, но при подписването на споразумение. Ако искаме да излезем от кризата, вариантът за премиер съм аз.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе във Враца за откриването на тридневен семинар на младежите от ГЕРБ. 

В реч с много различни сигнали и противоречиви тези бившият премиер така и не отговори на важните въпроси около състава на кабинет, който ГЕРБ ще предложи, както и конкретното име на кандидатът за премиер.

ОЩЕ: Владислав Горанов обърка Конституцията и сравни Меси и Анхел ди Мария с Десислава Атанасова и Бойко Борисов

"Изходът е незабавно да се състави правителство, за кратък срок. Ясно, че всички лидери са възпалени, с изключение на нас - като видя как изглежда България в очите на другите, ми става тъжно. ... Можем да направим правителство само на малцинство, или ако намерим мнозинство, трябва да е за много кратко време. Две години на гладно куче хляб не може да подадат - държавата стене, само ние не сме си дали план. И тези се наричат "професионалисти", умни и красиви. Не обиждам, говоря с факти", каза Борисов и се похвали:

"ГЕРБ има два варианта - премиер си имаме - по-добър от мен няма, колкото и нескромно да звучи. Такова правителство на малцинството надали е най-доброто, което може за стабилност и разбирателство да се случи в момента. Още не е узрял политическият ни елит. И Меси е на 31 г., но като влезе, вкара първия гол. България си има Меси в това отношение, и това съм аз", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Антикорупционно правителство с физиономиите на Кирил и Асен е несъвместимо, те нарушиха основните принципи на правовата държава. И ние можем да наречем антикорупционно, но няма да мине, защото няма да можем да водим диалог и ще взривим и малкото, което е останало в България".

 

Партията, която сама се асоциира с промяната, настоява към връщане на порочния управленски модел

Това обяви президентът Румен Радев по отношение на законопроекта на ПП държавния главада не участва в процеса по назначаване на ви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Цитати

Предпочитам да съм комунистически...
Забравихме хората, които се топлят...
За следващия служебен кабинет...
Някои говорят, ама други бият...
Пространство за неутралитет...
На България й трябват не гълъби,...
Фрустрациите ни са очевидни...
И за Маргарет Тачър има ужасни...
Немците извадиха лопатите и ринат...
Охраняваме външните граници...
"ДПС винаги са готови да управляват,...
Борисов пее "Елате пиленца при...

Последни новини