НА ЖИВОВойната в Украйна

И "Зелено движение" подкрепи разговори за коалиция между ДБ и ПП

2401

Националният съвет на "Зелено движение" е подкрепил възможността за стартиране на разговори между "Демократична България" и "Продължаваме промяната" за съвместно явяване на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Това стана ясно от пост на Борислав Сандов във Facebook.

Решението идва, след като в края на миналата седмица националното съвещание на ДСБ даде мандат на председателя на партията за преговори за предизборна коалиция на предстоящите парламентарни избори за общо явяване на обединението "Продължаваме промяната".

"Опитът от последните години доказа, че борбата за просперираща България може да бъде успешна само чрез създаването на общ фронт на реформаторските сили", се казва в поста на Сандов от днес.

По думите му споделените ценности между "Демократична България" и "Продължаваме промяната" ще бъдат в основата на заявката да бъдем първа политическа сила с ясен план за постигане на големите цели пред страната ни:

  1. Европейска интеграция,
  2. Реформаторско управление,
  3. Конкурентна и зелена икономика.

"Ценностите на "Зелено движение" - зелена икономика, чиста енергия, устойчиво развитие, опазване на околната среда, борба с климатичните промени са естествена част от модерната визия, която ще се стремим да изградим заедно с партньорите от "Демократична България" и "Продължаваме промяната", допълва още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Испания поема твърд ангажимент...
БСП закри предизборната си кампания...
Областният управител на София...
Христо Иванов: Всички на практика...
Нинова във Варна: Да се спре временно...
Книгата на каузите на ПП-ДБ събра...
Отстранени от БСП социалисти,...
Гледайте на живо: ИЗБОРИ 2023:...
Кирил Петков разказа на бургазлии...
Васил Тончев: "Левицата" има...
Росица Матева: МВР няма да допусне...
За левите ментета и оригинала...

Последни новини