НА ЖИВОВойната в Украйна

Икономист: Трябва нов бюджет, няма как да караме с този

1204

Няма как да караме с този бюджет, тъй като той беше направен за година, в която инфлацията беше висока. Трябва да има нов бюджет. Пари има, но трябва да ги харчим разумно. Може да се вземе поне 1 млрд. лева от „Лукойл“, а да не говорим за компенсациите за тока. Това мнение изрази икономистът Георги Ангелов в ефира на Нова телевизия.

Според него е неизбежно доходите да настигнат инфлацията, но това няма да стане сега, а след 6-9 месеца. „И в този период трябва да се помогне, особено през зимата, когато разходите на домакинствата са най-големи“, заяви още той.

„Беше очаквано, че няма да се внесе нов бюджет, въпреки всичките ни разговори. Освен да се мисли за доходите, трябва и да се действа“, каза от своя страна икономистът от КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова.

„В парламента се говори за разходната част на бюджета, но никой не говори за приходната. Това ме тревожи“, каза Христина Христова. Според нея не се споменава факта, че този бюджет е от 5 месеца и е обхванал много социални разходи. „Разбира се, че не може да се харчи с тези темпове“, заяви тя.

Според нея ако не се приеме нещо пенсиите ще си вървят по законовия ред и ще се повишат с около 12% от средата на следващата година.

„Рисковета, ако се внесе нов бюджет, при положение, че няма парламентарно мнозинство, са много големи. Тази ситуация сега е по-добрата“, смята председателят на КРИБ Добрин Иванов.

ОЩЕ: Любомир Дацов: Няма смисъл да се внася нов бюджет, защото ще е като сираче

Икономист: Ако няма бюджет за 2023 г., крахът е неминуем

Ако няма бюджет за следващата година, крахът е неминуем. Това мнение изрази икономистът Георги Ангелов в ефира на Нова телевизия. &bdq...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Подновява се масовото изкачване...
Ето при какви условия родителите...
Прогноза за времето - 30 януари...
Най-важното за деня, 29 януари...
Седмична прогноза за времето...
Нено Димов: В ареста имах изобилие...
Откриха невредим 20-годишния...
Сийка Милева: Употребили алкохол...
НСИ: Близо 800 000 българи са в...
Критики срещу министър Минеков...
Авиоотряд 28: До края на 2023 трябва...
КЗП не е разгледала клаузата,...

Последни новини