НА ЖИВОВойната в Украйна

Илон Мъск на среща в Белия дом заради производството на електромобили

2099

Главният изпълнителен директор на „Тесла” Илон Мъск се срещна с двама висши представители на Белия дом във Вашингтон, за да обсъдят как производителят на автомобили и президентът Джо Байдън могат да работят заедно за напредък в производството на електрически превозни средства и ускоряването на електрификацията на автомобилните мрежи в САЩ.

Мъск се срещна с Джон Подеста, верен представител на Демократическата партия, който служи и като старши съветник на Байдън за иновациите в сектора на чистата енергия, и с Мич Ландрийо, който наблюдава разходите за инфраструктура. По информация на „Ройтерс” тримата са обсъждали „споделените цели около електрификацията” и как законът за намаляване на инфлацията на Байдън може да напредне в производството и зареждането на електрически превозни средства. Говорили и за по-широката полза от електрификацията на транспорта.

Всичко това бе потвърдено лично от Мъск с пост в неговата социална мрежа Twitter с публикация с една дума: „Вярно”. Свидетел на „Ройтерс” твърди, че срещата е продължила около половин час, а самият Мъск е напуснал сградата 45 минути след двамата лобисти на Демократическата партия, предаде Нова телевизия.

Tesla отчита поредни рекордни печалби

Tesla отчете поредната си рекордна тримесечна печалба, като същевременно потвърди дългосрочната си перспектива за растеж въпреки опасен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Технологии

Изкуственият интелект може да...
Христо Алексиев: Очакваме близо...
Съвети за безопасност при батериите...
Религията и технологиите: Визията...
От 15 април само проверени профили...
TikTok спира топ европейски производител...
Шефът на TikTok призна за рискове...
Марк Зукърбърг стана баща за трети...
5 важни акцента от изслушването...
"Телехаус България" ще участва...
ChatGPT: Какво представлява...
Окончателно съдебно решение...

Последни новини