Имам мравки в апартамента - какво да правя?

16334
Имам мравки в апартамента - какво да правя?
Снимка: iStock/Guliver

Червените малки домашни мравки са склонни да се размножават през по-голямата част от годината, като предпочитат много топли и влажни зони като бани, тоалетни и кухни. Тези малки насекоми винаги са били известни с изключителната си способност да проникват навсякъде. Домашните мравки обикновено живеят под паркет или первази, в пукнатини в тавани или стени и под стени с плочки. Можете да ги намерите между листовете на книгите или в купчина пране, в сушени плодове и зърнени храни.

Домашните мравки са всеядни и могат да ядат месни продукти и сладкиши, мъртви или живи насекоми, да увреждат кожата, изолацията на електрически уреди, дрехи, тъкани. Те са силно привлечени от миризмата на пот, така че дори могат да пропълзят в рана на човешката кожа.

Ако мравките са се заселили във вашата къща, трябва незабавно да третирате пътя на тяхното движение върху мебели или стени с препарати.

Поставете няколко листа от тази подправка и МРАВКИТЕ ще изчезнат

Средства за прогонване на мравките

За да убиете мравки, имате нужда от примамки с борна или бораксова киселина. Например сухата стръв е смес от равни количества гранулирана захар с боракс или борна киселина, стрити в хаванче. Трябва да се разпръсне там, където пълзят мравките. Можете да използвате течна захранка от 5 грама киселина и 50 грама захар, както и 50 милилитра вода. Към такъв разтвор се добавя половин чаена лъжичка сладко или мед. Сместа се разбърква старателно и се изсипва в малки чинийки, поставени върху пътеки за мравки.

Ще помогне и течна примамка от две супени лъжици вода, четири супени лъжици глицерин и една чаена лъжичка от горната киселина, както и две супени лъжици мед и три супени лъжици захар. Такава смес се загрява на слаб огън и се разбърква непрекъснато, докато всеки от нейните компоненти се разтвори напълно. Тя не се разваля в продължение на няколко месеца.

Количеството борна киселина в тези рецепти не трябва да се увеличава, тъй като отровата трябва да осигури смъртта на мравките само след като са донесли отровена храна в гнездото и са нахранили цялото семейство мравки с нея. За да се предотврати попадането на вредни насекоми в хранителните продукти, външният ръб на чантите и съдовете се намазва със слънчогледово олио, тъй като домашните мравки ги отблъсква тази миризма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com