НА ЖИВОПравителството въвежда механизъм за контрол на цените

"Информационно обслужване" отговори на Петков след обвинение за манипулация на вота

1344

"Информационно обслужване" обвини лидера на АБВ Румен Петков в разпространение на манипулативни и невери твърдения за компютърната обработка на резултатие от изборите. Припомняме, че вчера той даде пресконференция, на която обяви, че има съмнения за манипулиране на изборния резултат.

"Категорично възразяваме и се противопоставяме на опитите за въвличане на "Информационно обслужване“ в политически тези и внушения", се казва в позицията. В нея те отговарят точка по точка на обвиненията на лидера на АБВ.

"Невярно е и твърдението, че "Информационно обслужване“ е отказало достъп на ЦИК до изходния код. Системите за компютърна обработка се представят пред ЦИК преди изборите, като се преминава през пълния цикъл на обработка на резултатите. От 2003 г. до момента изходният код се предоставя на комисията преди началото на изборния ден, веднага след удовлетворяване на изискванията на изборното законодателство, методическите указания и препоръките на ЦИК", допълват от там и припомнят:

"За изборите на 2 октомври 2022 г. системите за компютърна обработка са представени публично на 16 септември 2022 г. пред ЦИК, представители на участващите в изборите партии и международни".

Румен Петков със съмнения за спекулации за крайния изборен резултат

Серия от въпроси по изборите за 48 Народно събрание трябва да получат отговор, коментира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Избори 2022

АКФ: ГЕРБ и ДПС получават най-голям...
"Той не ѝ помагаше, а гласува вместо...
Гласуването с машини уби изборната...
Избрани за депутати от ГЕРБ разчистиха...
Кога Радев ще свика парламента?...
Николай Събев се отказва от депутатското...
"Колко гласа имаме за Стефчо?":...
Външният министър заговори за...
Тома Биков: Управление с "Възраждане"...
Хазарта към Борисов: Извинявай,...
Какво означава "Дневникът е подправен"...

Последни новини