Иновативният проект на Община Трявна спечели сърцата на журито в конкурса за най-активната община в „Нестле за Живей активно! 2022“

1041
Иновативният проект на Община Трявна спечели сърцата на журито в конкурса за най-активната община в „Нестле за Живей активно! 2022“
Снимка: Нестле България

На много емоционална церемония, с положителен заряд, енергия и ентусиазъм четирите финалиста от конкурса „Нестле за Живей активно!“ – Плевен, Враца, Мизия и Трявна представиха своите проекти за бъдещо инфраструктурно развитие в областта на физическата активност на територията на техните общини. Сред всички финалисти, които тази година бяха от Северна България, победителят Община Трявна успя да убеди петчленното жури, със своя иновативен проект,  който покриваше по конкурентен начин следните параметри: разнообразни дейности за физическа активност на населението, иновативност в идейния проект, необходимост от реализацията и аудитория, която ще може да се възползва от бъдещата инфраструктура.

Олимпийската ни зимна златна медалистка и дългогодишен посланик на инициативата Екатерина Дафовска сподели: „С голямо задоволство днес виждам обединените усилия в грижата за хората и тяхната активност. Общините и през изминалия сезон на Живей активно! положиха много усилия, за да привлекат гражданите по интересен начин да се занимават със спорт.“. Тя днес остави за малко ските и пушката за биатлон, за да се включи заедно с останалите членове на журито във финала на конкурса за най-активна община. Тази година към „Нестле за Живей активно!“ се включва като посланик още едно златно момиче на българския спорт, художествената ни гимнастичка Катрин Тасева, която заедно със  заместник-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, Мария Яровая от НСРОБ и ръководителя на правния отдел на Нестле България Теодор Георгиев бяха жури в четвъртия поред конкурс за най-активни общини. Водени от дългогодишния си опит, всеки доказан професионалист в неговата област, членовете на журито единодушно излъчиха победителя – Трявна. Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева не скри емоциите си и изрази благодарност за високата оценка и обеща, че общината ще продължи да пази възрожденския и спортен дух сред своите жители.

Всички тук в тази зала знаем какво е да организираш и проведеш „Нестле за Живей активно!“. Инициатива, която печели сърцата на последователите си, но в същото време не е никак лесно да мотивираш хората да направят първата крачка, като да изберат ходенето, вместо удобството на автомобила, или да потичат, вместо почивка на дивана. А всъщност да сме активни е заложено в нас, човек има нужда да се движи, дори е доказано, че за да сме здрави, трябва да направим поне 10 000 крачки на ден или друга активност равна на тях. Хубавата новина е, че да сме активни е забавно, срещаш нови приятели, учиш нови движения и днес отново видяхме, че е точно така – много примери, усмивки, разнообразни дейности, малки и големи заедно за активен живот.“, сподели Нели Ангелова, мениджър Комуникации Нестле Югоизточен Пазар.

„Към добрата храна и добър живот, бих добавил, че това е инвестиция в бъдещето. Когато правиш добър бизнес, трябва да правиш и нещо добро за обществото. Инициативата „Нестле за Живей активно“ е прекрасна и вярвам, че трябва да се разраства и да достига до повече хора. В проектите на общините и организираните от тях активности, отрих много възможности, и смятам, че някои от активациите може да ги препоръчаме чрез Министерството на младежта и спорта за включване в спортните асоциации и сред все повече общини.“, каза заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев.

Повече за конкурса:

 „Нестле за Живей активно!“ 18 години с разнообразни активности и богат календар събития вдъхновява и мотивира българските граждани по-целесъобразно и здравословно ежедневие. За четвърта поредна година се провежда конкурс сред общините, които организират и провеждат собствени активации, посветени на движението и балансираното хранене. Конкурсът е подкрепен от Министерство на младежта и спорта и Националното сдружение на общините в България, които вземат активно участие в популяризирането на ползите от ежедневната активност. До този момент близо 70 общини в различни точки на страната са се включили в конкурса със собствен „Нестле за Живей активно!“ календар, а победителите са реализирали успешно, финансираните с наградния фонд, проекти. В Девня е реновиран парк в кв. Река и е построена детска площадка, във Велики Преслав жителите се радват на изградения първи фитнес на открито и спортна площадка, а в Белоградчик се създадена нова фитнес площадка пред Младежкия дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com