Интериорен дизайн: На какви цветове да обърнете внимание в дома?

10297

Цветът играе важна роля в интериора на жилището. Различните нюанси предизвикват различни емоции и чувства: някои ни изпълват с енергия, докато други помагат да се отпуснем и успокоим. Следователно, към избора на цвят за интериорни предмети и стени трябва да се подхожда със специално внимание. Нека да поговорим за нюансите, на които трябва да обърнете внимание през 2023 г., когато декорирате дома си.

Подходящи цветове за интериора

Оранжево - червено

Обърнете внимание на огнения червено-оранжев цвят, който напомня за залеза. Експертът Андреа Магно отбелязва, че през последните години по-студените нюанси са в тенденция, а през 2023 г. трябва да преминете към по-топли цветове. 

Ярко червено

Дизайнерът Сара Стейси препоръчва да създадете акценти в интериора с червени нюанси. Например можете да комбинирате червени трапезни столове с неутрални нюанси. Това ще даде на червения цвят по-голяма изразителност.

Тенденции в интериора за 2023 г.

Топли неутрални тонове

Те създават спокойна атмосфера и комфорт. Да не говорим, че тези нюанси са подходящи за почти всеки стил на дизайн. Има напълно различни опции за неутрални тонове, които можете да изберете за конкретна стая. Всички цветове, на които се спирате, трябва да са в унисон с вкусовите предпочитания на хората, които ще обитават жилището или конкретното помещение.

Кафява охра

През 2023 г. ще видим тенденция към топли, ненатрапчиви, неутрални цветове и материали, които осигуряват комфорт и безопасност, казва Макс Гансов, съосновател на мебелната марка. Той посочва, че нюанс като кафява охра създава уютна, но изключително модерна атмосфера.

Липсва ви комфорт в дома - променете интериора

Цветове на скъпоценни камъни

Тоновете на скъпоценните камъни създават елегантна атмосфера. Експертът Сара Стейси обича да ги съчетава с прегорял портокал. Според нея това създава неочаквана комбинация от цветове, въздействието на която е изключително.

„Горещият“ модерен нюанс на 2023 г. е червен пипер. Този нюанс е по-ярък от теракота и по-малко забележим от оранжевото. Енергизира и оживява пространството. Експертите препоръчват комбинирането на червен пипер в интериора с по-приглушени тонове в същата цветова схема.

Разбира се, това не означава, че трябва да боядисате всички стени в дома си с модерния нюанс. Достатъчно е да използвате по подходящ начин като акцент в някое от помещенията в дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Коя зодия може да намери игла в...
За кои зодии можем да кажем , че...
Храненето вечер - дали е правилно след...
ТВ предавания, които оставиха...
Как да излезем от задънената улица,...
Каква е причината да сънуваме...
Тези 3 зодии трябва да внимават...
Предстоящата седмица: Кои зодии...
2 неща, с които НИКОГА не трябва...
Тези зодии са най-тежките свекърви...
Кои зодии вървят чрез нахалство...
Будистки мъдрости за по-щастлив...

Последни новини