НА ЖИВОВойната в Украйна

Иран обеща на Русия автомобили за 300 милиона долара

2240

Русия и Иран подписаха споразумение за износ на автомобили на стойност 300 милиона долара. Това съобщи Мохамад Реза Наджафи Манеш, ръководител на Иранската асоциация на производителите на авточасти, цитиран от агенция Fars.

Подробностите по споразумението все още не са известни. По всяка вероятност става дума за автомобилите Iran Khodro, който представляват преработена версия на седана Peugeot 301. Моделът е оборудван с 1,6-литров двигател със 113 к.с. и автоматична скоростна кутия и струва около 30 000 долара. Следователно, в случая става въпрос за доставка на около 10 000 автомобила.

Русия е една от най-важните, но не и единствената експортна посока за иранските автомобили. Те се продават още в Армения и Азербайджан, а освен това, наскоро, във Венецуела беше изпратена партида от 1000 автомобила.

Както подчерта Наджафи Манеш, износът на автомобили в различни страни по света доказва, че автомобилите, произведени в Иран, са с добро качество, но за развитието на износа трябва да се положат усилия за по-нататъшно подобряване на качеството.

Както е добре известно, в Русия вече се усеща сериозна липса на нови коли, след като заради нападението над Украйна водещите автомобилни производители от Европа, САЩ и Япония прекратиха дейността си в страната. Същото са на път да направят и двете най-големи корейски компании – Hyundai и Kia, чиито заводи в Русия вече не работят, а дилърите им изчерпаха наличните превозни средства.

Така на пазара остават единствено моделите на АвтоВАЗ, които обаче имат проблеми с оборудването, тъй като то е свързано с Renault. От това се възползват китайските производители, като те заливат пазара с големи количества свои автомобили.

Фалитите в германската автомобилна индустрия започнаха

Доставчиците на оборудване за големите автомобилни производители не успяват да се справят с кризата и това се усеща най-вече в Германия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Peugeot 208 свали VW Golf от върха...
Ferrari раздава щедри бонуси...
Върховна наглост – обирджии с...
3 мита за бензина, на които не бива...
Range Rover Velar получи обновен...
Завод на Toyota спря за месец заради...
Mercedes-Benz съкращава голям...
Рекорд: Продадоха последното...
Toyota: Пълният преход към електромобили...
5 съвета за безопасно спиране...
Рекордни продажби на електрически...
Кога запалката може да причини...

Последни новини