НА ЖИВОВойната в Украйна

Испанският учен и писател Хавиер Качо идва в България

1107

Испанският учен и писател Хавиер Качо ще пристигне в България за премиерата на книгата си „Шакълтън – Несломимият“. Събитието ще се състои на 13 декември в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщават издателите от „Вакон“.

Биографичният том е посветен на изследователя Ърнест Шакълтън. „Въпреки че никога не достига до Южния полюс, за който така силно мечтае, Шакълтън остава в историята като един от най-великите полярни изследователи и образът му продължава да бъде обвит в героичен ореол“, пишат издателите.

Хавиер Качо е испански учен, полярник и писател. Участва в шест испански антарктически експедиции, а през 2020 г. е част и от 28-ата българска експедиция до ледения континент. В резултат на многогодишните си изследвания и пътувания до Антарктида пише книги като „Аз, Фрам“, „Героите на Антарктида“, „Нансен. Полярният изследовател, който искаше да промени света“ и др. Автор е и на детската книга „Приключенията на Пити на Антарктида“.

Шести плик с експлозиви в Испания - този път в посолството на САЩ

Пликовете с взривни устройства, разпратени до различни институции на територията на Испания, нямат край. След като досега станаха извес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Книги

След шест години пауза Харуки...
"Времеубежище" на Георги Господинов...
Издателство Лемур представя...
Има ли шанс "вятърът на промяната"...
"Сигурд, Убиеца на дракона" ни...
Книга за изкуството да лъжем и...
(Не)форматът продължава традициите...
Психиатърът Бернардо Стаматеас...
Нова книга на Националния исторически...
"Енергия!" на д-р Ане Флек или...
Излезе "Разговори на кафе със...
"Мъжът от влака в 6:20" - нова книга...

Последни новини