НА ЖИВОВойната в Украйна

Иван Костов: Радев говори като руски агент на влияние

3435

Радев говори като руски агент на влияние. Това в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. каза Иван Костов, премиер на България в периода 1997-2001 г. "Не може да има толкова мощни гласове на руски агенти за влияние в България. Не е само тук този проблем, виждаме, че и в други страни го има", смята Костов.

Актуалната политическа обстановка

Той направи коментар на актуалната политическа ситуация. Костов смята, че Борисов още управлява, тъй като всички ключови органи остават с несменени ръководства. "Блокирането на този парламент попречи на това изваждане от ключови позиции на пирамидата. Това е мафиотска пирамида, настанена в институциите на властта. Не може тази битка да спре посредата", каза той. 

По думите му единственото ново на изборите е коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а другото ще бъде същото. ОЩЕ: Коалицията между ПП и ДБ има голям потенциал. Ето защо:

Икономика

По думите му в България няма икономическа криза. "Икономическата криза в България, при положение, че има реален икономически растеж - няма. По теория няма. По всеобщото разбиране, това не може да се нарича икономическа криза", смята Костов. Според него обаче енергийното оръжие срещу Русия беше блокирано, но това не го е направило служебното правителство. 

Иван Костов коментира, че България трябва да изпълни условията за Плана за възстановяване и устойчивост, каквито и да са те. "Те включват съдебна реформа, те включват подсъдност на главния прокурор, добави той. 

Отношенията ни с Република Северна Македония

Костов изрази мнение и по напрежението между България и Северна Македония, което се изостри вчера. "Позицията на България е изцяло върху европейските правила и стандарти. Ние не се отклоняваме от тях. Този, който се отклонява за съжаление вчера беше Република Северна Македония. В Европа такова нещо няма", каза Костов за неработещата граничната система на "Деве баир" и тайните списъци с български граждани. ОЩЕ: МВнР: Властта в РСМ постъпи унизително и недопустимо спрямо българския народ

"Отива български вицепремиер, вътрешен министър. Защо не поднесе цветя заедно със своя македонски колега? Къде е македонският му колега?", попита Костов. ОЩЕ: Спасовски отказал на Демерджиев да се поклонят заедно пред Гоце Делчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Димитър Ганев за предизборната...
Проф. Михаил Константинов: Трябва...
НДСВ в Пазарджик: Ще мислим локално,...
ПП-ДБ закрива кампанията си с...
Валери Жаблянов събра четири...
Министър: ВМЗ-Сопот може да произвежда...
"Маркет линкс": 5 партии влизат...
"Информационно обслужване"...
Искрен Веселинов: Пенсионната...
Шишков: Прокуратурата е поискала...
Надежда Йорданова: Имаме задължение...
Атанас Славов: Трябват гаранции,...

Последни новини