НА ЖИВОВойната в Украйна

Иванов поиска партиите да обявят колко депутати ще отсъстват при гласуването на кабинет

2625

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова партиите в 48-ото Народно събрание да обявят колко техни депутати и защо ще отсъстват при евентуално гласуване на кабинет.

В момента мандатът за правителство е в първата политическа сила - ГЕРБ. Ако от партията на Бойко Борисов не успеят не реализират своя, то следващият мандат ще бъде връчен от президента Румен Радев на "Продължаваме промяната". От партията на Кирил Петков и Асен Василев обаче обявиха, че няма да предложат кабинет заради връщането на хартиената бюлетина. Все още няма ясни сигнали на кого ще бъде даден третият мандат.

"Нека лидерите на парламентарните групи преди гласуването на правителство да обявят публично колко от техните депутати ще отсъстват от пленарната зала и защо. За да не се окаже, че оттук липсват 5, оттам 6, а да е ясно кой носи отговорността и да няма съмнения", каза Иванов днес.

Той оприличи ситуацията в Народното събрание като счупени яйца, на които жълтъкът не може да се върне обратно вътре. Затова според него е много важно изборът на кабинет с който и да е мандат да не се проведе с нечие неясно отсъствие.

Иванов обясни защо "Демократична България" не може да подкрепи правителство на номинирания от ГЕРБ проф. Николай Габровски. Вижте отговора в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Външният министър отрече да се...
Правителството тихомълком е...
Димитър Ганев: Обединението...
Радев: Всички говорят за политическа...
Радев: България първа реагира...
Иван Демерджиев: Ще предложа...
Кристиян Шкварек: Да искаме да...
Донев: Честите избори да не притесняват...
Донев: България никога не е била...
Донев: ЕК ни благодари за помощта...
Борисов скърби за жертвите след...
Корнелия Нинова обсъди с клуб...

Последни новини