Изберете точния аромат за всяка стая

1583
Изберете точния аромат за всяка стая
Снимка: iStock/Guliver

Как да изберем аромат? Много е лесно да направите грешка, когато избирате аромат за стая. Някои миризми са неподходящи в хола, докато други в детската стая. Следвайте тези прости указания: Ароматът не трябва да противоречи на стаята Миризмата трябва да се разкрива, да подчертава и допълва интериора, а не да му се противопоставя. Ето защо, преди да купите аромат, помислете за коя стая ще подхожда по стил или функция. Така че ментоловите нотки не се комбинират с кухнята и спалнята, а са подходящи в хола. 

Ароматите отнемат време, за да запълнят пространството и да се отворят. Затова не се опитвайте да трансформирате интериора чрез запалване на свещи или пръскане на парфюм пет минути преди пристигането на гостите. Цялата красота на аромата ще се разкрие само след 20-30 минути. Следете концентрацията им.  Ако всяка стая има свой собствен аромат, тогава регулирайте колко далеч да се разпространява. Коктейл от ела, кафе, кифлички с канела и цитрусови нотки на елитен парфюм може да се окаже не особено приятен.

Какви аромати трябва да изберете за всяка стая? Миризмата е също толкова неразделна част от декора, колкото осветлението или мебелите. Всяка от стаите се нуждае от собствен аромат. Експериментирайте и измислете любимите си вкусови комбинации. 

За коридора.

В тази част на апартамент или къща са актуални иглолистни миризми - бор, кедър, хвойна, смърч или ела. Леките аромати на кафе и чаено дърво ще бъдат подходящи. 

За хола 

За тихи семейни вечери е подходящ ароматът на кедрово дърво, лимонена трева, грейпфрут, ванилия и флорални нотки. Ароматна смес от розмарин, лимон и портокал ще създаде празнично настроение, а микс от роза и бергамот ще бъде отличен избор за общуване с приятели. Лек аромат на мента и мед, сандалово дърво, смокини или брезови листа също ще бъде подходящ.

За кухнята

В този случай тамянът трябва да бъде избран с изключително внимание - стаята вече е изпълнена с различни миризми. Предпочитайте ароматите на пресни плодове и зеленчуци, билки и подправки. Kарамфил, босилек, канела, мента, маточина, състав от смляно кафе и цитрусови масла също ще бъдат подходящи.

За спалнята 

За спокоен сън са подходящи етерични масла от лимон, лайм, кедър или лайка, смес от листенца от лавандула и роза. За романтично настроение ще бъдат подходящи бергамот, пачули, сандалово дърво, жасмин, кехлибар, смес от иланг-иланг с мандарина. 

За банята 

Остатъчните аромати на сапун, шампоани и други козметични аксесоари винаги присъстват в банята. Затова използвайте силни аромати - лайм, ела, хвойна, иланг иланг, градински чай и смърч. Смес от аир и лимон е подходяща за тоалетната отделно, която неутрализира всички външни миризми. Мирише на детската стая За крехка детска психика изберете аромати на лавандула, лайка, валериана или мандарина, но намалете интензивността на миризмата поне наполовина, за да избегнете силно излагане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно