Изсипах това в канала и от тогава не съм усещал неприятна миризма

51107

Ситуацията е позната до болка: цялото семейство се връща у дома след лятна ваканция, а апартаментът има отвратителна миризма на канализация.

Кухнята, банята и дори дневната смърдят отвратително и сега ще трябва да се проветрявате няколко дни. Ние знаем трик, който ще ви помогне да премахнете миризмата от мивката. Без магия и най-важното – химия.

Всичко, което трябва да направите, е да изсипете едно шише слънчогледово масло в сифона точно преди да отидете на дълга почивка.

Защо да наливате масло в мивката?

Защо ще хабите продукта, като го излеете в мивката или тоалетната чиния? Опитните водопроводчици обясняват ситуацията по този начин: когато напускаме апартамента за дълго време, разбира се, никой не използва мивката и тоалетната. В резултат на това водната тапа изсъхва в средата на сифона. От това се появява миризмата.

В същото време, ако съжалявате за слънчогледовото масло, можете да излеете вече използвано или дори машинно масло в мивката и тоалетната чиния. Но такива не винаги имаме под ръка. Но слънчогледът винаги е в кухнята. И цената му не е чак толкова висока, за да пестите.

Стана ясно с колко всяка чашка алкохол скъсява живота

Освен това, за да се справите с всички водопроводни работи в къщата, не ви трябва дори половин бутилка продукт. Преценете сами, за мивка в кухнята или банята ви трябват не повече от 50 мл масло. В тоалетната специалистите съветват да се налива 100 мл, защото все пак е по- голяма.

Как маслото може да помогне за премахване на миризмата от мивката?

Именно това количество масло е необходимо, така че да се образува маслена тапа върху повърхността на водния уплътнител. Това ще предотврати изпаряването на водата в механизма по време на вашето отсъствие. И неприятната миризма от мивката се появява именно защото водата се изпарява от там.

Разбира се, няма смисъл всеки ден да наливате масло в мивката. В крайна сметка, ако постоянно използвате водопровода, тогава тапата от масло няма да се задържи. Направете трика, когато ви предстои да напуснете за почивка. И след завръщането няма да уловите неприятна миризма от мивката, а водата в тоалетната ще бъде на същото ниво.

Преди да приложите този метод в ежедневието, не забравяйте, че изливането на масло в мивката е по-скоро превантивен метод за справяне с проблема. Ако постоянно миришете от мивката, разберете какво я запушва. Разбира се, в този случай е най-добре напълно да разглобите и почистите механизма. Успех в тази трудна материя!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Чистофайници

Как да изчистя фурната от зогаряло?...
Неочакван трик: Почистете хладилника...
Как да подредим правилно храната...
Почистването на загорял тиган...
Пералнята не центрофугира - 5...
Топ трик за почистване на микровълновата...
Защо в пералнята прането става...
Не съм чистил прах вкъщи, откакто...
Направете дома си лесен за почистване,...
Почистете дивана от петна и прах...
7 тайни за пране на бели дрехи,...
Не правете това: 5 често срещани...

Последни новини