Известен журналист от NOVA става шеф в Euronews България

9237
Известен журналист от NOVA става шеф в Euronews България
Снимка: NOVA

Бившият журналист от Нова телевизия Марина Стоименова става главен редактор в Euronews България. Медията ще бъде филиал на известният ТВ канал Euronews и ще разпространява български и международни новини чрез телевизията и дигиталните си платформи. Очаква се излъчването да започне през първото тримесечие на 2022 г., съобщават от Euronews.

Назначена е на ръководния пост в Euronews след конкурентен и строг процес на подбор. Тя ще има задачата да избере останалата част от редакционния екип на медията, в координация с Euronews и българския им партньор. Стоименова докладва на мениджъра, отговорен за редакторските екипи на партньорските канали на Euronews – Франсоа Жиняk – в Лион, Франция.

"Много сме развълнувани да приветстваме Марина Стоименова като главен редактор на Euronews Bulgaria. Тя има сериозен опит на различни ръководни длъжности, което ще бъде ключово при ръководенето на нашия нюзрум в София. Ценим нейната отдаденост да се придържа към редакционните ценности на Euronews – независимост и безпристрастност, както и към нашата европейска идентичност, която следва линията "Всички гледни точки". Очаквам с нетърпение да работим заедно и да създадем силен екип от журналисти, отдадени на същите ценности", казва Франсоа Жиняк – мениджър, отговорен за редакторските екипи на партньорските канали на Euronews.

Популярен и опитен кадър

Марина Стоименова има 13-годишен опит в журналистиката и управление на медиите. Тя беше сред най-популярните лица на NOVA, като работи в телевизията от 2008 г. до 2020 г. Тя е добре позната на зрителите в България като водещ и има сериозен опит в новини и актуални предавания.

Журналистката е преминала през всички нива в нюзрума – репортер, водещ на новини, продуцент и водещ на актуално предаване и е развила основни управленски качества. Тя има огромен опит в политическия ресор, както и на "терен" – позната е като един от българските журналисти, отразявали някои от най-големите терористични атаки, природни бедствия и политически събития из цяла Европа. Завършила е Журналистика, а тази академична година ѝ предстои дипломиране по специалност "Политология".

Стоименова напусна NOVA след серия от уволнения на дългогодишни нейни колеги, с които поддържаше близки отношения. Промените се случиха, след като братята Кирил и Георги Домусчиеви купиха "Нова броудкастинг груп" през 2019 г.

По това време бяха освободени или принудени да си тръгнат дългогодишни журналисти и продуценти на NOVA, както и знакови телевизионни фигури като Миролюба Бенатова и Генка Шикерова, а на тяхно място дойдe нова група журналисти от "Канал 3". Едно от най-рейтинговите предавания – "Господари на ефира", също беше свалено от екран.

Как гигантът Euronews дойде в България и региона и какви са плановете за развитие, четете в EXPERT.BG.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com