НА ЖИВОВойната в Украйна

Японските производители вдигат цените по цял свят

970

Японските производители обявиха глобално увеличение на цените на нови автомобили от началото на следващата година. Като основни причини компаниите от Страната на изгряващото слънце посочват растящите цени на компонентите и поевтиняването на йената, съобщава Japan Times.

Както отбелязва изданието, в Япония е приключило изследване, в което са взели участие 80 големи автомобилни марки, като 23% от участниците са обявили увеличение на цените на продуктите си от следващата година. Сред тях са най-големият автомобилен производител Toyota, както и компаниите Nintendo и Shiseido.

Други 49% от анкетираните все още не са взели окончателно решение, но не изключват такава възможност. Основните причини са ръстът на логистичните разходи и цените на компонентите за производство, както и обезценяването на националната валута.

По-рано тази есен стана ясно, че Toyota няма да успее да изпълни плана за производство на автомобили в края на текущата година. Производителят трябваше на няколко пъти през годината да спира фабриките си неведнъж поради липса на чипове. Проблемът възникна поради прекъсвания в доставките на компоненти от Китай, които бяха резултат от ограниченията за работата на заводите поради коронавируса.

Очевидно неизпълнението на планирания годишен план ще се отрази негативно върху печалбите на японската корпорация.

 

Toyota вдига цените в Европа, за да компенсира по-високите разходи

Японският производител Toyota подготвя увеличение на цените в Европа и САЩ, за да противодейства на по-високите си разходи, предизвикан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Peugeot 208 свали VW Golf от върха...
Ferrari раздава щедри бонуси...
Върховна наглост – обирджии с...
3 мита за бензина, на които не бива...
Range Rover Velar получи обновен...
Завод на Toyota спря за месец заради...
Mercedes-Benz съкращава голям...
Рекорд: Продадоха последното...
Toyota: Пълният преход към електромобили...
5 съвета за безопасно спиране...
Рекордни продажби на електрически...
Кога запалката може да причини...

Последни новини