Жена разказва: Всеки ден пих вода и лимон в продължение на година и резултатите са изумителни

84509
Жена разказва: Всеки ден пих вода и лимон в продължение на година и резултатите са изумителни
Снимка: iStock/Guliver

Със сигурност сте чували, че сутрин трябва да започвате деня си с чаша вода с лимон, за да ускорите метаболизма си и да имате добро цялостно здраве. Може би някои от вас го правят. Какъв обаче е истинският ефект на чашата вода с лимон?

Една жена си е направила собствен експеримент, пиейки напитката цяла година. Това е американката Кристъл Дейвис, която решила да види какви промени ще се случат със здравето ѝ, ако последва съвета на специалистите – да пие вода с лимон. Тя започнала да го прави, добавяйки лъжичка мед към напитката, а постигнатите резултати наистина били изумителни.

Ето защо водата с лимон е толкова полезна

Само в случай, че имате нужда от друга причина да обичате водата с лимон, оказва се, че тя може да бъде и решението на един много непри...

Жената разказва, че всичко започнало, когато била болна от настинка и  започнала да пие мед и лимон против грипа. Все пак разбрала, че естествените съставки, като прясно изцедения лимонов сок, са много по-ефективни от лекарствата, продавани в аптеките.

Кристъл споделя, че е решила да пие топла вода с лимон и мед цяла година, сутрин на гладно. Тя казва, че е изумена от резултатите, че не е боледувала цяла година. Започнала да приема водата с лимон независимо дали пътува, или си е у дома. Тя я зареждала с енергия и вече нямала нужда дори да пие кафе.

За да приготви напитката си, Кристъл стопляла 1 ч.ч. вода, 1 ч.л. мед и сока от половин лимон. Първо се добавя медът, за да може да се разтопи, а после и лимоновият сок. Пие се веднага след като станете от сън. Ако лимонът е твърде кисел, може да изравните вкусовете, добавяйки още малко мед.

Сред доказаните ползи от приема на вода с лимон са:

Непростимата грешка, която правим, когато пием вода с лимон

Кой в днешно време не се е натъквал на информации колко полезна е водата с лимон. Учени твърдят, че това е нещо прекрасно за тялото ни ...

По-доброто храносмилане – медът има противовъзпалително и антибактериално действие. Насърчава работата на стомашната флора, както и изхвърлянето на токсините от тялото. Лимоновият сок подпомага усвояването на хранителните вещества и разграждането им по-бързо и ефективно.

Елиминиране на риска от инфекции – благодарение на това, че елиминира токсините от организма, пречиства пикочните пътища, подпомага функционирането на дебелото черво. Напитката влияе положително върху храносмилателния процес.

Подобряването състоянието на кожата – ако имате проблемна кожа, това може да се окаже вашето решение на проблема. Това се дължи на факта, че лимоновият сок пречиства кръвта, насърчава синтеза на червени кръвни телца, а оттам съдейства за подобряване състоянието на кожата. Ако имате суха кожа или проблемна такава, водата с лимон съдейства за синтеза на колаген и прави кожата по-еластична.

Ако и вие решите да приемате вода с лимон и мед, със сигурност ще усетите ефекта много скоро и ще превърнете напитката в част от вашия сутрешен ритуал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кои витамини са най-подходящи за прием през пролетта

Това е най-добрата ядка за сърцето и костите на хората над 50 години

Витамини - сутрин или вечер е най-добре да се пият

Лекар: Хората с тези заболявания НЕ трябва да ядат фурми

Коя е най-добрата ядка при висок холестерол и по колко трябва да се яде на ден

Сирене - лекар разкри как влияе на черния дроб

Свободните захари повишават риска от сърдечно-съдови заболявания

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com