Жена споделя за това как веганската диета я направи по-добра в леглото и й помогнa да отслабне

2039
Жена споделя за това как веганската диета я направи по-добра в леглото и й помогнa да отслабне
Снимка: iStock

Спазването на растителна диета може да помогне за отслабване, да предотврати затлъстяването, да даде тласък на кожата и дори да подобри сексуалния живот. Как?

33-годишната Джес Арчър е майка на едно дете от Уелс, която следва план за веганско хранене през последните пет години. Спазващата диета твърди, че освен че й е помогнала да отслабне, веганството й „я е направило по-добра в леглото“. Как?

Джес обяснява: „Допълнителното тегло, което носех, спадна през първата година, така че се почувствах много по-лека, по-фокусирана и енергична (въпреки новото натрупано тегло майка-бебе)“.

По отношение на сексуалния си живот, Джес признава, че „винаги е имала доста добра издръжливост“. Всичко обаче се подобрило, когато започнала да спазва растителна диета. Чувствайки се по-малко мудна след ядене с много месо, открих, че мога да продължа много по-дълго“, обяснява тя. 

Видове храни, които не може да липсват във веганската диета

Джес продължава: „Мисля, че е по-лесно да ви кажа разликата между вкуса на веганите и невеганите. И мога да бъда честна, като кажа, че веганите имат много по-задоволителен вкус. „Когато се почувствате по-енергични и леки, можете да продължите напред и напред.”

Спазването на растителна диета има много ползи за здравето и експерти от марка храни на растителна основа и без глутен обясняват, че една от основните е загубата на тегло. Те казват: „Храните на растителна основа често са с по-ниско съдържание на калории от животинските храни, което прави по-лесно да бъдете в калориен дефицит. Освен това повечето храни на растителна основа съдържат значително по-малко наситени мазнини, което насърчава по-здравословното хранене."

Други ползи за здравето включват намален риск от развитие на диабет тип 2 и по-ниски нива на кръвната захар.

Ето какви са ползите за здравето от веганството

Спазването на здравословна и разнообразна диета и отслабването повишават самочувствието и когато хората се хранят здравословно, те изглеждат по-добре и усещат по-добре себе си. Психологът Карън Загер обяснява, че: "Ако се чувствате добре със себе си, вие сте в по-добра позиция да се чувствате добре във взаимоотношенията, включително в сексуалния си живот." Директорът на Женския уелнес център в Берман, Дженифър Бърман, добавя: „Има все повече доказателства, че някои от витамините и компонентите в храните могат да подобрят сексуалната функция и сексуалното преживяване. Да се чувстваш по-добре означава, че тялото има повече издръжливост, което е енергията, необходима за поддържане на физически усилия за продължителен период от време.

Хората на диета, които искат да подобрят сексуалното си представяне, трябва да избягват някои храни. „Избягвайте сиренето и хляба. От по-непосредствената страна на нещата, сиренето и хлябът не се усвояват или абсорбират добре в тялото. Те са с високо съдържание на FODMAP (ферментиращи олигозахариди, дизахариди, монозахариди и полиоли). Това означава, че могат да доведат до високи нива на газове или спазми - може би дори по време на среща!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com