Жители на "Младост" излязоха на протест и поставиха ултиматум на управата

3918
Жители на "Младост" излязоха на протест и поставиха ултиматум на управата
Снимка: БГНЕС

Жители на „Младост“ излязоха на протест в парка срещу бл. 325. Повод за недоволството им стана започналото строителство преди повече от седмица на 7 етажна сграда, която се намира в самия парк, предаде Агенция БГНЕС.

Протестиращите поставиха ултиматум на вр. и.д. кмет на района Румен Русев и заплашиха, че ако до края на седмицата не бъде спрян строежът, ще поискат оставката му. Ако и тогава не бъде изпълнено желанието им, ще поискат оставката и на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Това е най-малката и най-прекрасна нова градинка в целия квартал, в този огромен град „Младост“, в който когато дойдох да живея преди 30 г. беше приказка. В момента това е единственото място, в което млади хора сутрин си извеждат децата, и сега искат да ни го отнемат. Да не говорим, че не ги спира нито събота, нито неделя да вършеят с тези трактори. Тук е решено този малък участък да бъде застроен“, заяви Аделина Димитрова.

Пореден протест срещу застрояване в Младост

Днес, 16 юли, от 19:00 часа Инциативен комитет "За Зелен Младост" организира протест на живеещите в блокове 323, 324А, 325 в ж.к. "Млад...

„Изобщо не се мисли. Прави се нещо, никой не го интересува хората, които живеят тук. И като направят новото шосе, какво става тук? Става ад“, категорична беше Анна Христова, която повече от 40 години живее в "Младост".

Друг протестиращ каза, че иска специализираната прокуратура да започне да разследва истинността на документите и добави, че другата седмица жителите ще излязат на протестен поход с искане за оставка на сегашното управление на районната администрация, а ако няма резултат, ще поискат оставката и на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Протестиращите изразиха и недоволството си от факта, че вр. и. д. кмет на „Младост“ Румен Русев не присъства на протеста, за да отговори на въпросите им. Те заявиха още, че той не е техен избраник и те не го припознават като един от тях. Недоволните бяха категорични, че след ареста на Десислава Иванчева е трябвало да се проведат избори, а не да им се поставя политически назначено лице.

Жители на Младост започват нови протести срещу презастрояването

Гражданите от бл. 320 в "Младост" 3 излизат на протест срещу проекта на инвеститора Димитър Логофетов на мястото на детската площадка з...

В интервю за Агенцията вр. и. д. кмет Румен Русев обясни, че разрешението за строеж не е издадено от него, а от главния архитект на София Здравко Здравков. Той обясни, че около 40% от земята, върху която се строи блокът е била общинска, но през 2014 г. е продадена от Столичния общински съвет на Стилиян Георгиев, който е член на Съвета на директорите на „Пазари Запад“ ЕАД. Всичко това се случва със съдействието и по време когато кмет на „Младост“ е д-р Цвета Авджиева.

Румен Русев поясни, че според него всички процедури са спазени и няма нищо незаконно, тъй като много хора са правили проверки по документите. Русев дебело подчерта, че не е верен слухът, че там ще се построят четири сгради.

„При нас е внесено предложение за строеж на една сграда. Тя е с височина 21 метра или това са 7 етажа. На първия ще се разполагат магазини, а на останалите 6 етажа ще има апартаменти. Съседната сграда, която е планирана, все още няма издадено разрешение за строеж. В плана за изменение на застрояването в района са предвидени само две сгради, които ще са на калкан, а не четири“, заяви Русев.

От своя страна жителите заявиха, продължават с протестите докато строежът не бъде спрян окончателно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Обратно изкупуване на терени в Южния парк: Повече светлина върху картината

Модерно осветление планират за 14 столични района

Терзиев отвърна на ГЕРБ за имотите в Южния парк: Предложенията са на районните кметове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com