НА ЖИВОВойната в Украйна

„Жокер“ е най-печелившият филм по комикс на всички времена

21050

„Жокер“ се превърна в най-печелившият филм на всички времена, базиран на комикси, съобщава BBC. Блокбастърът е спечелил повече от 950 милиона долара в световен мащаб.

Филмът разказва за това как Артър Флек, изигран от 45-годишния Хоакин Финикс, се превръща в Жокера, враг на Батман и един от най-известните злодеи от комиксите. Филмовите експерти говорят също за евентуална номинация за „Оскар“ тази година, пише BBC.

Досега филмът е заработил 15 пъти повече от инвестираната сума, съобщава „Форбс“. Режисьорът Тод Филипс е работил с бюджет от 62,5 милиона долара.

„Отмъстители: Краят“, филм, базиран на комикс, спечелил най-много пари в световен мащаб, събра около 2,8 милиарда долара, но беше заснет за 365 милиона долара.

Успехът на „Жокер“ го поставя по-напред като печалба от „Венъм“, заработил 854 млн. долара при стартов бюджет от 90 милиона долара, както и от „Дедпул“ с Райън Рейнолдс, който направи 783 милиона долара при бюджет от 58 милиона долара.

Украински депутат заседава в парламента в маската на Жокера

Депутатът в украинската Рада от партията Опозиционна платформа Иля Кива дойде на заседание на парламента в маската на Жокера, съобщи Ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Америка

Демократите окончателно си осигуриха...
Вицепрезидентът на Аржентина...
Съдът в Ню Йорк: Компанията на...
Десетки загинали при свлачище...
Цените на храните предизвикват...
Русия поиска заседание на СС на...
Meta иска да премахне новинарското...
САЩ започват разследване на компанията...
Байдън ще вземе решение за втори...
САЩ са модифицирали HIMARS за...
Блинкен: САЩ са против Израел...
Белият дом и Конгресът работят...

Последни новини