Как безопасно да почистите кожа?

3720

Има много начини за безопасно почистване на кожени дивани, обувки, дрехи и други. Ето едни от най-ефективните.

1. Преценете

Преди да започнете да почиствате, ще трябва да оцените както петното и повредата, така и вида на кожата, която имате. Важно е да сте сигурни, че почистващите материали, които използвате, няма да причинят допълнителна вреда на типа кожа, която почиствате. Обработената кожа, например, е много различна от велура и необработената кожа. След като сте готови, съберете вашите почистващи средства според вида на петното. Трябва да имате всичко изброено под ръка:

● вода

● мека кърпа

● сапун за седло или подобен разтвор за почистване на кожа

● спирт

● Крем за кожа

● Памучен тампон или суха кърпа

По колко дрехи трябва да се слагат в пералнята - малко домакини знаят правилния отговор

2. Дълбоко почистване с мек сапун и вода

За сравнително леки петна започнете с обикновен сапун и вода. Ще ви е нужен сапун за седло, вид препарат за почистване, който е направен точно за почистване на кожа. Просто потопете мека кърпа в равни части топла вода и сапун и с кръгови движения избършете нежно петното. Ако то е от мастило, алкохолът може да свърши работа. Нужно е да напоите памучен тампон със спирт, така че да е влажен, но да не капе. След това леко нанесете тампона върху петното, като се уверите, че не търкате прекалено агресивно и не разпространявате петното или го натискате по-дълбоко в материала. Алкохолът също е полезен за премахване на плесен от кожени продукти. Просто смесете една част алкохол с една част вода и избършете засегнатата област.

3. Подсушете и овлажнете

След като изтъркате повърхностното петно, оставете кожения си артикул да изсъхне напълно. Това ще попречи да се появят мухъл и плесен. След като изсъхне, нанесете балсам за кожа, за да възстановите влагата на материала. Хидратирането е от решаващо значение за осигуряването на дълготрайността и поддържането на кожата.

Как да се грижим за кожените дрехи, за да ги съхраним за по-дълго

Ами ако нямам сапун за седло?

В краен случай можете да си направите домашен препарат за почистване на кожа. Има два метода:

Оцет и олио: Смесете 1/4 чаша оцет с 1/2 чаша зехтин в спрей бутилка. Напръскайте направо върху петното, оставете да престои 5 минути, след което избършете.

Паста за зъби: С помощта на мека, чиста кърпа навлажнете зацапаната зона с топла вода. Намажете малко количество паста за зъби на петното и след това, като използвате суха четка за зъби, леко го изтъркайте. Не забравяйте да избършете зоната чиста и суха кърпа, когато приключите. Този метод е особено полезен за премахване на следи от ожулвания.

Премахване на пътната сол от кожените обувки

В зависимост от това къде се намирате, пътната сол може да представлява постоянна заплаха за вашите кожени обувки. За щастие има решение. Смесете една част вода с една част оцет. Нанесете сместа върху чиста кърпа и я прекарайте върху замърсените със сол зони. Не се страхувайте да повторите това действие няколко пъти. Може да отнеме малко време, но в крайна сметка вашите кожени обувки ще придобият чисто нов вид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Чистофайници

Пералнята не центрофугира - 5...
Топ трик за почистване на микровълновата...
Защо в пералнята прането става...
Не съм чистил прах вкъщи, откакто...
Направете дома си лесен за почистване,...
Почистете дивана от петна и прах...
7 тайни за пране на бели дрехи,...
Не правете това: 5 често срещани...
Може да съсипе всичко: 4 често...
Забравете за старите петна от...
5 начина да подобрите качеството...
Как лесно да почистите матрака...

Последни новини