Как да имаме по-дълго млади ръце?

2457
Как да имаме по-дълго млади ръце?
Снимка: iStock

Повечето признаци на стареене по ръцете, като бръчки, чупливи нокти или суха кожа, са безвредни. Някои хора може да предприемат стъпки, за да направят ръцете си да изглеждат по-млади, като използват крем за ръце, носят предпазни средства за ръце или правят промени в начина си на живот, като например отказване от пушенето.

Стареенето на кожата е естествена и неизбежна част от процеса на стареене, а ръцете са едно от първите места, където това се забелязва. Кожата на ръцете е една от най-тънките , така че загубата на колаген е по-осезаема.

Някои промени в начина ни на живот могат да са от полза за подобряване на външния вид на ръцете. Някои примери включват.

1. Нанесете крем за ръце

Нанасянето на крем за ръце след измиване помага за задържане на влагата. Това може да помогне за стегната кожа и да предотврати изсушаването. Използването на крем за ръце, съдържащ ретинол, може да намали появата на бръчки, помагайки на кожата да изглежда и да се чувства по-гладка.

Как си кръстостваме ръцете и какво казва това за нас?

2. Използвайте овлажнители през нощта

Използването на лосион за ръце облекчава на сухата, напукана или люспеста кожа. Покриването на ръцете с памучни ръкавици след нанасяне на лосиона може да помогне за задържане на влагата, което позволява на активните съставки да действат върху кожата.

3. Нанесете слънцезащитен крем

Нанасянето на слънцезащитни продукти върху ръцете всеки ден може да помогне за предотвратяване или забавяне на стареенето на кожата. След измиване на ръцете хората трябва да нанасят отново слънцезащитния крем, за да осигурят постоянна защита срещу вредните UV лъчи.

Експерт: Студените ръце са признак на сериозни заболявания

4. Носете предпазни средства за ръцете

Носенето на ръкавици при определени обстоятелства може да помогне за защита на ръцете и запазването им на млад вид. Примерите включват:

- Носенето на защитни ръкавици за домакинска работа: Гумените или латексови ръкавици могат да помогнат за предотвратяване на контакт на почистващи продукти с кожата на ръцете, като по този начин предотвратяват сухота на кожата, дразнене и чупливи нокти.

- Носенето на ръкавици по време на шофиране: Ръкавиците за шофиране могат да предпазят ръцете от слънчевите лъчи, като по този начин помагат за предотвратяване на стареенето на кожата.

- Носенето на ръкавици през зимата: Носенето на топли ръкавици през зимата предпазва ръцете от изсушаване и белене. Което пък предотвратява образуването на линии и бръчки.

5. Отказ от цигарите

Пушенето намалява нивата на колаген и еластин в дермата на кожата, която е вътрешният слой на кожата. По-малкото колагенови и еластинови влакна в дермата карат кожата да стане отпусната и по-малко еластична. Пушенето също уврежда механизмите, които помагат за възстановяването на кожата, което води до по-изразени признаци на стареене.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо в къщата е по-студено, отколкото навън: 5 причини

Кога не трябва да подарявате и да изхвърляте стари вещи?

Преди да сготвите пилето направете това, за да премахнете химията от него

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно