Как да избелите белите тъкани, които са пожълтели или посивели от прането?

4894

Белият цвят е популярен както при дрехите, така и в интериора. Но един от основните му недостатъци е бързата загуба на цвят. Светлите дрехи губят първоначалната си белота след няколко пранета и домакините са принудени да купуват нови отново и отново. Нашият съвет ще ви спаси от такава нужда. Събрахме всички възможни начини за избелване на пожълтели бели неща у дома.

Ние се сблъскваме със следващия проблем - как да избелим неща, които в процеса на много пранета са загубили първоначалната си белота. Изберете метода, който ви подхожда.

Ако по дрехите ви са останали петна след прането, направете това и те ще изчезнат

Използване на сапун за пране

Това е доста популярен препарат за пране. Има три начина за избелване с този сапун.

- Продукти, които са придобили сив оттенък от многобройни измивания, могат да бъдат накиснати в разтвор на сапун за пране преди изплакване. Достатъчно 2 часа. След това прането се изплаква и се изпраща в пералнята. Можете да добавите допълнително изплакване към основния цикъл на пране. Това ще премахне специфичната миризма, която такъв сапун дава на нещата.

- За малки предмети следният метод е много подходящ. Дрехата се натърква старателно със сапун за пране и се поставя в найлонов плик, от който след това се отстранява въздухът. В тази форма продуктът се оставя за един ден. След това дрехите се перат по обичайния начин.

- Третият начин за използване на сапун за пране е подходящ само за памук. За да направите това, е необходимо да разтворите около една трета от парче сапун в пет литра вода (удобно е да направите това, като разтриете сапуна върху ренде). В получения разтвор прането трябва да се вари в продължение на 60 минути.

Направете това и ще разберете дали трябва да използвате омекотител при пране

Използва се сода бикарбонат и амоняк

Содата за хляб или калцинираната сода е вторият най-популярен избелващ агент след сапуна за пране. Като добавите няколко супени лъжици сода бикарбонат към вашата пералня, можете да постигнете невероятни резултати. Содата за хляб омекотява водата, а меката вода подобрява почистващите препарати, които използвате. Освен това, добавяйки сода за хляб в пералнята, предотвратявате появата на твърди отлагания по нейните нагревателни елементи.

Можете да засилите ефекта на содата с амоняк. За целта са ви необходими:

След всяко пране сипвайте това в пералнята и ще забравите за мухъла и лошата миризма

В този разтвор прането трябва да се накисва за два часа и половина. Тогава е достатъчно просто да изперете нещата по удобен за вас начин. Ако съставът на тъканта позволява, този разтвор може да се използва и за варене.

Водородният прекис и амонякът засилват ефекта на содата при избелване на нещата.

Содата може да се използва и в компанията на водороден прекис. Този състав е подходящ за избелване на деликатни тъкани. За приготвянето му използвайте:

В получения разтвор за 30 минути трябва да поставите нещата, които трябва да върнат белотата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Чистофайници

Неочакван трик: Почистете хладилника...
Как да подредим правилно храната...
Почистването на загорял тиган...
Пералнята не центрофугира - 5...
Топ трик за почистване на микровълновата...
Защо в пералнята прането става...
Не съм чистил прах вкъщи, откакто...
Направете дома си лесен за почистване,...
Почистете дивана от петна и прах...
7 тайни за пране на бели дрехи,...
Не правете това: 5 често срещани...
Може да съсипе всичко: 4 често...

Последни новини