Как да изберем дизайна на пердетата

10029
Как да изберем дизайна на пердетата
Снимка: iStock

Красивите и подходящо подбрани пердета правят всяка стая далеч по-завършена и хармонична. Те могат да бъдат незабележим завършек, който довършва усещането за уют, или пък атрактивен фокус, придаващ на помещението цвят и характер. Едноцветни или щамповани, прозрачни или плътни, гладки или с текстура – ето няколко съвета как да подберете пердета като истински дизайнери.

Неутрални пердета

Може би едноцветните пердета в неутрални цветове ви звучат като скучен вариант. Но истината е, че те могат да придадат на всяко помещение изискан стил, като омекотят визията и останат прекрасен фон за други забележителни акценти. Нюансите на бежово и сиво са перфектен избор за такива ситуации. Разбира се, цветът трябва да бъде подходящ за стените и мебелировката. Ако имате нужда от малко по-драматичен ефект, изберете пердета с текстура.

Пердета с щампа

Ако имате нужда от цвят, топлина, радост и доза драматизъм в интериора си, откажете се от идеята да използвате пердетата като фон на останалите мебели и ги направете фокусен детайл в стаята. Тук ще са ви нужни пердета до пода, богато надиплени, със смели цветове и шарки. Към тях добавете тънки пердета, за да ги накарате да изпъкнат още повече.

Как да познаете истинските чаршафи от египетски памук

Френско вино, швейцарски шоколад, италианска мода, английска лимузина – някъде в този ред на луксозно мислене ще се появи и спалн...

Ефирни пердета

Леките, ефирни пердета, дълги до пода, са прекрасен избор за малка спалня с кокетен дизайн. Те ще добавят въздушно усещане, особено ако с в светъл цвят, и ще накарат цялата стая да има деликатен, нежен стил. Позволяват на светлината да преминава леко, като в същото време осигуряват нужното уединение. Ако все пак искате да сте спокойни нощем, можете да добавите към тях щора в светъл цвят, която да ви осигури пълно затъмняване на прозореца.

Пердета и щори

Използването на щори и пердета едновременно е идеалният вариант, който ви позволява да затъмнявате стаята по различни начини, като в същото време добавя мекота и уют. Можете да изберете десен на пердетата по ваше желание, след което да съобразите цвета на стената, тапицериите на мебелите, както и цвета на щорите с нюанси от гамата на пердето. Избягвайте наслагването на пъстри щори и пердета – нека поне едно от двете бъде едноцветно. За предпочитане в такъв случай е да имате шарени пердета, зад които едноцветните щори ще стоят като красив фон.

Модните тенденции при пердетата за 2022

Ако Ви предстои ремонт или покупка на ново жилище, следващите редове са за Вас. Ще Ви разкажем за последните тенденции в интериорния ди...

Двойни пердета

Ако имате нужда от приятен контраст, който създава и допълнително усещане за простор и триизмерност на стаята, сложете в нея двойни пердета. Познавате схемата: тънки, прозрачни пердета от страната към прозореца и плътни, дебели завеси на втория корниз. Тук също избягвайте да слагате два вида щампи, а изберете поне един едноцветен слой, за да подчертаете красотата на шарките.

Пердета с декорации

Един от начините да персонализирате пердетата си и да привлечете вниманието към тях е да им добавите декоративни елементи. Това могат да бъдат декоративни ленти, ресни, плитки, помпони и всякакви други детайли, които харесвате. Пришийте ги по дължината на завесата и се насладете на резултата.

Друг начин да добавите впечатляващ елемент към пердетата е да им направите волан в горната част. Това ще донесе романтично усещане и стил, типичен за класическия френски интериор. Воланът може да бъде от същата материя или от друг плат в подходящ цвят и дизайн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com