Как да изгоним паяците от дома си?

3729
Как да изгоним паяците от дома си?
Снимка: Thinkstock

За щастие има някои прости неща, които можете да направите, за да изгоните паяците от дома си. Запечатването на пукнатини в дома ви, честото почистване на дома ви и използването на аромати като цитрусови плодове, мента и канела около местата, където често се появяват паяци, могат да ви помогнат да ги държите далеч. Ако имате зараза или намерите паяк, може да нямате друг избор, освен да го премахнете! Предотвратяването на влизането на паяци предпазва къщата ви. Това не само е по-хуманен вариант, но и ще ви спести време и енергия в дългосрочен план. Нека се заемем!

Как да предпазите паяците от влизане в къщата ви?

Ако живеете в апартамент, важат същите правила. Просто ще трябва да правите нещата в по-голям мащаб и тъй като вероятно сте по-близо до природата, отколкото бихте били, ако живеете в апартамент, в близост до къщата ви има повече неща, които привличат паяци. Паяците обичат да се мотаят във вашата градина или близо до вашата компостна купчина. Ще трябва да направите нещо повече от това просто да затворите прозорците и вратите. Паяците могат да бъдат много малки, когато са млади, и след това да станат огромни, след като влязат в къщата ви. Запечатайте всички пукнатини в стените и поддържайте зоните под вратите чисти. Поддържайте вентилационните отвори добре почистени, тъй като паяците могат да влязат и да се движат през климатичната система. Можете също така да потърсите параван за предната или задната си врата, така че да можете да оставите вратата отворена, без да влизат буболечки.

Ето защо никога не трябва да убивате паяците у дома

Запечатайте входовете на паяците

Освен ако не отглеждате паяци, те идват отвън. Ако живеете в апартамент, те могат да влязат през прозорците, балкона или антрето. Държането на затворени прозорци или поставянето на параван може да блокира влизането на паяци. Може да нямате много контрол върху това как е подреден входът на вашия апартамент, но можете поне да поддържате зоната пред вратата си чиста и редовно да почиствате постелката си с прахосмукачка. Ако сте сериозни за превенцията на паяците, направете услуга на съседите си и също поддържайте района им чист. Вероятно ще бъдете доста популярни, ако направите малко почистване за всички. Просто се уверете, че не местите нещата им, без да ги питате.

Преместете кошчето си, за да предотвратите паяци

Да държите боклука си до къщата е практично, защото не е нужно да ходите много далеч, за да го изнесете. От гледна точка на предотвратяването на паяци това не е добра идея. За разлика от хората, паяците обичат буболечките, а буболечките обичат боклука. Кофата за боклук или околното пространство предоставят на паяците достатъчно пространство да въртят мрежите си и да ловят малко храна, без да се налага да вършат много работа. Мухите са една от любимите храни на паяците и ако някога сте изхвърляли боклука, знаете, че мухите просто обичат мръсното кошче за боклук. Според Калифорнийския университет по земеделие и природни ресурси вие ще искате специално да запазите зоните около основата на вашия дом без боклук и растителност. Това може да е трудно в зависимост от това къде се събира боклукът ви и колко голям е задният ви двор. Ако случаят е такъв, използвайте кофи за боклук, които се затварят много добре и е малко вероятно да бъдат съборени, когато е ветровито. Ако насекомите не могат да помиришат боклука, те няма да се доближат до него.

Има ли опасни паяци в България?

Поставете капани за паяци

Добре, това не е тактика за предотвратяване на паяци, но е начин да се отървете от паяци. Въпреки това, ако имате зараза, ще трябва да помислите за поставяне на някои капани. Сега повечето обикновени домашни паяци са нощни, така че това е моментът, когато е вероятно да ги видите навън и активни около къщата си. Дори и да успеете да хванете няколко паяка, като ги настъпите, вероятно са повече, отколкото си мислите. Поставянето на капани за паяци също ще ви даде добра представа колко паяци могат да висят в къщата ви. Те също са полезни за места, където прекарвате малко време, като вашия гараж или таван. Има много опции, но тези капани за паяци са лесни за поставяне и могат да бъдат поставени почти навсякъде. Той е нетоксичен и няма да притеснява никого от вашите домашни любимци или деца, така че не е нужно да се притеснявате да го поставите. Ако искате да направите проект с децата си или да бъдете супер класически, можете да опитате да поставите капан за паяци със стъклен буркан, пълен с вода. Ще ви трябва нещо, което привлича паяка, като буболечка, и подходящо място, където бурканът няма да се преобърне. Паяците не са добри плувци, така че щом попаднат във водата, не могат да се измъкнат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com