Как да използвате белина в пералнята – за да не се съсипят дрехите Ви?

2331

Как да избелите дрехите?

При пране можете да използвате различни видове избелващи препарати:

- На основата на активен кислород.

- Белините с хлор са по-евтини белини. Те са по-агресивни и могат да се справят и с най-пренебрегваните ситуации.

Най-популярната е класическата белина. Тя е с мощен състав, който може да повлияе не само на замърсената повърхност на тъканите, но и на метала и гумата.

3 грешки, които вероятно допускате при дезинфекция с белина

Как да я използвате?

Потребителите се притесняват - ще пострада ли самата пералня от агресивен агент? Дали ще корозират някои от детайлите? Няма еднозначен отговор.

Пералните, в които е разрешено използването на хлоридни съединения, са оборудвани с пластмасови тръби и барабани, изработени от устойчиви материали. Белината не се препоръчва да се използва твърде често - частите в контакт с хлоридна течност могат да се повредят.

Понякога е полезно за самата пералня: препаратите, съдържащи хлор, не само ще избелят нещата, но и ще убият микробите вътре, ще премахнат гнилостните и плесенясали миризми.

Къде да налея белина в пералня?

Има специално отделение, в което се налива хлорна белина. Има етикет - ограничаване на количеството излети средства.

Изненадващи приложения на белината в домакинството

Как да избелите сиво бельо?

- Отстранете всички метални аксесоари, ако има такива. Случва се частите да не се свалят, тогава хлорната течност не е подходяща - вземете течност без хлор. Поради последното металът потъмнява.

- Накиснете дрехите в студена вода и ги заредете в барабана.

- Когато има малко неща, 250 г  белина са достатъчни. Разрешено е паралелно да се излива прах за пране - ако нещата трябва да се перат едновременно.

- Изберете програма с температури до 45 °C. Може да се избелва в режим на изплакване.

- Изплакването след третиране с избелващ състав се извършва два пъти: важно е прането да се изплакне обилно, за да се отървете от следите и миризмата на химикала.

- За третиране на деликатни тъкани прането с белина не трябва да надвишава четвърт час. Гледайте процеса - за да не се повредят нещата.

Защо дрехите се съсипват?

За да остане бельото невредимо след третиране с белина, не е достатъчно да знаете къде да излеете продукта, а трябва да знаете и как да го използвате правилно. В случай на нарушение на правилата:

Всичко зависи от технологията на употреба и правилната дозировка. Ако направите всичко правилно, можете да се отървете от всякакви петна, да избелите тъканите и в същото време изобщо да не повредите машината.

Тези 2 съставки ще почистят тоалетната по-добре от белина

Полезни съвети

- За поддържане на бялото. Две супени лъжици белина се разреждат в 10 литра вода. Разбъркайте старателно. Накиснете за 20 минути. Изплакнете и измийте.

- За премахване на сив нюанс, петна, жълтеникавост. Разтворът се приготвя подобно на предишния, но накисването продължава три пъти по-дълго - цял час.

- За дебел плат. Неразреденият състав се нанася върху проблемните зони. Изчакайте не повече от минута и накиснете всичко в същия разтвор за 60 минути. След това измийте на ръка.

Препоръки от опитни домакини и експерти за избелване:

- Изсипете белината не в отделението, а директно в барабана - тогава по-малко елементи от пералната машина ще влязат в контакт с агресивната течност.

- Преди да излеете в барабана, не забравяйте да разредите състава, съдържащ хлор. Вижте етикета - там е указано в какви пропорции да се разреди. Накиснете дрехите в студена вода преди пране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Чистофайници

Неочакван трик: Почистете хладилника...
Как да подредим правилно храната...
Почистването на загорял тиган...
Пералнята не центрофугира - 5...
Топ трик за почистване на микровълновата...
Защо в пералнята прането става...
Не съм чистил прах вкъщи, откакто...
Направете дома си лесен за почистване,...
Почистете дивана от петна и прах...
7 тайни за пране на бели дрехи,...
Не правете това: 5 често срещани...
Може да съсипе всичко: 4 често...

Последни новини