Как да изсушим мокри дрехи по-бързо?

7891
Как да изсушим мокри дрехи по-бързо?
Снимка: iStock

Планирате ли да отидете на среща или на работа, но всичките ви дрехи са мокри? При това положение ще трябва да ги изсушите бързо. Използването на различни техники за бързо сушене на дрехи ще ви помогне да продължите с плановете си. Не е нужно да рискувате да носите мокри или напоени дрехи и в този процес да застрашите здравето си. Използвайте това ръководство, за да направите вашите мокри и подгизнали дрехи бързо годни за носене.

Съвети за бързо сушене на дрехи със сушилня

· Разклатете дрехите, след като ги извадите от пералнята

Изтръскването на дрехите, докато ги изваждате от пералнята, ще помогне да избегнете гънките и да ги намалите по време на сушенето. По този начин можете бързо да изсушите дрехите.

· Сушете пълни количества дрехи

Ако можете, сушете пълни количества дрехи, вместо по няколко парчета наведнъж. Това е ефективно използване на енергия и начин за бързо изсушаване на дрехите.

· Не претоварвайте сушилнята

Въпреки че искате да изсушите пълни количества, уверете се, че не претоварвате сушилнята. Дрехите изискват място за сушене за по-бързо изсъхване и намаляване на гънките.

· Използвайте топки за сушене

Топките за сушене помага да се омекотят дрехите, да се намали статичното залепване и да ги накара да миришат добре. Те не са задължителни, но намалената статика ще направи сгъването лесно.

· Изберете перфектната обстановка за вашите дрехи

Различните материали се нуждаят от различни настройки. Така че можете да използвате високи температури за тежки тъкани като дънки и кърпи. Използвайте средна топлина за полиестер и други синтетични материали. Използвайте по-слаба топлина за деликатни материали като бельо.

· Не добавяйте мокри дрехи към частично сух товар

Не е разумно да поставяте мокри дрехи сред умерено сухи. Може да обърка детектора за влага, което да доведе до недостатъчно или прекалено изсушени дрехи.

· Затворете вратата

Не отваряйте вратата на сушилнята, след като започнете зареждането. При всяко отваряне на врата излиза горещ въздух и това ще увеличи времето за сушене и няма да изсуши дрехите бързо.

· Веднага съблечете сухите дрехи

Веднага след като дрехите изсъхнат, извадете ги от сушилнята. Не забравяйте да ги разклатите, закачите или сгънете, за да предотвратите бръчки.

Направете това преди да сложите черните дрехи в пералнята и цветът им няма да избледнее

Съвети за сушене на дрехи на закрито

· Избягвайте да препълвате вашата пералня

Мачкането на много дрехи заедно ще ги остави влажни в края на прането. Това означава, че ще отнеме много време, за да изсъхнат. Предложете на прането си перфектна центрофуга и малко разклащане, когато го изваждате от пералнята. Това е за отстраняване на излишната вода и влага. Тълкувайте символите върху дрехите си преди пране, тъй като не всички материали издържат много центрофуги.

· Веднага закачете дрехите

Никога не оставяйте дрехите в коша за пране или пералнята, тъй като това може да ги накара да миришат на мухъл и да мухлясат. Не сушете дрехите в стаи, където прекарвате време, като спалня. Това е, за да се намали рискът от влага и мухъл. Перфектно монтираната сушилня е най-добрият вариант. Няма да заема място и можете да го сгънете. Освен това можете да опитате прибиращо се въже за дрехи, което може да се сглоби и прибере, когато не сушите на него.

· Използвайте закачалки

Закачете деликатни дрехи като ризи и камизоли на закачалки от решетката за сушене. Това ще позволи на повече дрехи да изсъхнат наведнъж и без гънки. След като изсъхнат напълно, можете да ги подредите в гардероба. Никога не сушете дрехите върху радиатори. Това увеличава влагата във въздуха, което води до по-влажни условия, където расте мухъл, създавайки здравословни проблеми. Това ще увеличи сметката ви за енергия поради скока на консумацията на енергия.

· Уверете се, че има достатъчно вентилация

Уверете се, че всички прозорци са отворени и използвайте смукателни вентилатори, ако е възможно. Това ще ви помогне да изсушите дрехите си по-бързо и ще предпазите излишната влага от всеки човек. Не слагайте твърде много дрехи на едно и също място на вентилатора, тъй като това ще повлияе на процеса на сушене. Разстелете дрехите равномерно, като на инч една от друга, и продължете да ги обръщате след няколко часа, за да изсъхнат бързо.

Съвети за сушене на дрехи навън

Ако искате да намалите разходите си за енергия, сушенето на дрехите ви навън, вместо да използвате сушилня, е най-добрият вариант. Слънчевата светлина е естествен избелващ и дезинфекциращ агент. Освен това сушенето на простор поддържа дрехите в по-добро състояние, отколкото сушенето им в сушилня. Друго предимство е, че сладкият аромат на изсушените на слънце дрехи е прясно излязъл от въжето. Ето съветите за бързо изсушаване на дрехи навън.

По колко дрехи трябва да се слагат в пералнята - малко домакини знаят правилния отговор

Избягвайте замръзване

Не замразявайте дрехите си. Това ще ви помогне да избегнете отслабването на влакната и ще се уверите, че цветовете се запазват.

· Сянка срещу слънце

Закачете бялата си тъкан на открито слънце. Поддържането на цветните дрехи на сянка е от съществено значение, тъй като това ще помогне да се запазят цветовете. Дори ако искате да изсушите дрехите си бързо, няма смисъл да ги излагате на елемелементи, които могат да ги накарат да избледнеят.

· Дръжте големи дрехи до ъгъла

Одеялата и чаршафите, драпирани в средата, може да пострадат от вятъра. Затова се уверете, че ги оставяте по ъглите.

Нека бъдем честни; има много начини за бързо изсушаване на дрехите. Приложете съветите, разгледани в тази статия, и ще можете бързо да изсушите дрехите. Можете също така да изперете дрехите си в пералня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com