Как да намалим сметката за тока?

1998
Как да намалим сметката за тока?
Снимка: Pixabay

Твърде висока ли е сметката ви за ток? Нашите прости съвети за пестене на електроенергия ще ви помогнат да спестите веднага! Вече можете да спестите много електроенергия с прости промени в ежедневието.

Спестяването на електроенергия има пряко въздействие върху сметката ви, особено когато идват годишните сметки за електроенергия. Защото това може да доведе до високи допълнителни плащания. Особено във времена на покачване на цените на тока. Така че си струва да спестите! С нашата информация и съвети можете да намалите разходите си за електроенергия с до 50%.

Къде мога да спестя електроенергия?

Можете да пестите електроенергия навсякъде: в кухнята, при пране и сушене, с осветление, забавления и в домашния офис. Това може да стане с много прости промени в поведението в ежедневието! Колко висок е потенциалът ви за пестене на енергия? Разберете сега.

Как да пестим ток: няколко полезни съвета

Кои уреди използват най-много електроенергия?

Ние използваме особено голямо количество електроенергия за комуникация и забавление – средно почти 1/3 от потреблението на електроенергия в едно домакинство. Това включва телевизори, компютри, игрови конзоли и всичко, което върви с тях. Ето защо е особено полезно да разчитате на ефективни устройства. Но има и други неща поглъщащи енергия в домакинството. Те включват например много стари "бели" домакински уреди, като перални машини или хладилници и фризери. При такива големи устройства трябва да изчислите след около 10 до 15 години дали една нова покупка си струва за вас. 

Дори старата отоплителна помпа може да поглъщаща много енергия. Смяната й с нова, високоефективна помпа спестява около 90% електроенергия. 

Знаете ли колко ток харчи една сушилня?

Как да измеря консумацията на електроенергия в домакинството?

Можете лесно да измерите консумацията на енергия с амперметър. Сравнете измерената консумация на енергия с нов, енергийно ефективен модел на пазара. Можете лесно да прочетете годишната консумация на електроенергия от етикета за енергийна ефективност на устройството. Смяната на старото ви устройство често се изплаща бързо въпреки по-високата покупна цена. Но дори електрическите устройства, които са изключени, понякога се оказва, че поглъщат енергия. Ето как да разберете без измервателен уред: Почувствайте дали захранването е топло. Ако е така, тогава устройството продължава да консумира енергия. Това често се случва с подови или настолни лампи, лаптопи или друго офис оборудване. Неизползваната консумация на енергия може да варира от 0,5 до 10 вата - струва си да дърпате щепсела по-често!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com