Kак да пием водата правилно

6195
Kак да пием водата правилно
Снимка: Aquarius

Учените откриват нови полезни свойства на водата всяка година. Тя е необходима за доброто състояние на кожата, отлично кръвообращение, метаболизъм. Козметиците са сигурни, че ако започнете да пиете много вода, състоянието на кожата ще се подобри много бързо.

Пиенето на достатъчно вода ще има благоприятен ефект върху тена, тъй като детоксикацията се ускорява. Освен това, стареенето на кожата се забавя, регенерацията се подобрява, отокът изчезва и възпалението спира. Кожата става по-силна, плътна, по-здрава, по-чиста. Водата вече 10 минути след пиене започва да има благоприятен ефект върху тялото.

Kакво се случва, ако пиете твърде много вода?

Повече от половината ни тяло се състои от вода! Потим се, дишаме, уринираме и губим ценна влага, която ни е необходима, за да транспорт...

Що се отнася до количеството течност, което пиете, то трябва да варира от 2,5 до 3,5 литра на ден, включително всички видове, не само вода. За спортисти дозата се увеличава. Можете да изчислите минималната течност по този начин - поне литър вода трябва да падне върху 25 кг. Питейната вода не трябва да надвишава нивото на рН от 8,5. Някои хора не могат да пият обикновена вода, в този случай лимонът, билките, джинджифилът, плодовете няма да помогнат. Те могат да се добавят към вода за вкус и по-голяма полза. Качеството на водата също е важно, затова пийте само филтрирана или бутилирана вода. Пречистената вода няма такова ниво на твърдост; от нея се отстраняват токсините и вредните вещества. 

Има много рецепти за вкусни, здравословни напитки, които са приятни за пиене. Вода с лайм или лимон, мента, мента и малина, краставица, боровинка и портокал, семена от джинджифил и чиа - имат невероятен вкус, перфектно тонизират, подобряват метаболизма.

Режимът на пиене е много важен за здравето на тялото и красотата, затова е много важно да го организирате и спазвате правилно.

Водата е необходима за правилното функциониране на всички системи в тялото. Недостатъчното количество може да нанесе  трайни увреждания върху тези системи. Особено в горещите летни дни е особено важно да си набавяте нужното количество течности през деня. Това ще ви направи по-бодри и енергични, а ефектът ще е по-силен и от кафето. В случай, че не знаете, не трябва да прекалявате с кафетата в жегите, тъй като може да навреди на нервите и на сърдечно-съдовата система. Друго неприятно свойство на кфето е, че съдейства за обезводняване на тялото.

Пий по една чаша топла вода с лимон и дръж болестите далеч от теб

Какви витамини и минерали се съдържат в лимона? Ето верния отговор.  Първо, лимонът съдържа витамин С, който е мощен антиоксидант...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ако остане главата на кърлежа в кожата - какво да правим

Какви цветя е добре да отглеждаме у дома?

Кои симптоми говорят, че имаме бърз метаболизъм?

Как се пише: не знам или незнам?

Как да проверим гъбите дали са отровни?

Защо в къщата е по-студено, отколкото навън: 5 причини

Кога не трябва да подарявате и да изхвърляте стари вещи?

Преди да сготвите пилето направете това, за да премахнете химията от него

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Ако остане главата на кърлежа в кожата - какво да правим
Ако остане главата на кърлежа в кожата - какво да правим

Нещата не винаги са толкова прости, колкото изглеждат на пръв поглед, особено когато става въпрос за премахване на кърлежи. Този малък, но досаден...