Как да почистим загоряла ютия?

867

Ютиите правят дрехите ни да изглеждат елегантни! Използването на ютия за премахване на бръчки и гънки от дрехите е основна рутина в живота ни. Важно е да почиствате и поддържате ютии, защото техните гладещи плочи (дъното на ютията) могат да станат лепкави, прашни и мазни. В някои ситуации тъканите могат да се стопят, което може да създаде грозна и упорита бъркотия. Като се грижите за вашата ютия, тя може да се плъзга без усилие по вашите рокли, ризи, панталони и други! Кой не би предпочел това? ...и така, как да почистите ютията, ще попитате? Вие сте на правилното място, за да разберете!

9 съвета как да почиствате правилно ютията

1. Използвайте сода за хляб и вода, за да почистите гладещата плоча на ютията.

Този метод е страхотен начин да разтворите всички боклуци, които са се настанили на ютията ви! Всичко, което трябва да направите, е да смесите малко сода за хляб и малко вода, за да създадете паста. След това втрийте тази паста върху гладещата плоча на ютията, като използвате мека четка или кърпа, за да изтъркате. Просто използвайте вода, за да го избършете. Уверете се, че пастата е напълно изтрита и оставете ютията да изсъхне преди употреба.

2. Можете да използвате вестник.

Загрейте ютията на най-високата степен и носете ръкавици за готвене, за да предпазите ръцете си от топлината. Изтъркайте малко вестник и го използвайте, за да изтъркате подметката на ютията. Това е всичко!

3. Използването на лакочистител с ацетон е друг метод за почистване на ютия.

Това е чудесен метод за разтваряне и избърсване на замърсяванията от ютията! Включете ютията и я оставете да загрее. Напоете памучен тампон с ацетонов лакочистител. Докато носите ръкавици за готвене, потупайте бързо напоената памучна топка върху горещата повърхност. Ацетонът за премахване на лак за нокти се изпарява бързо, но върши страхотна работа при разтваряне на всякакви остатъци! След като приключите, избършете повърхността с вода и кърпа.

Патентована е електрическата ютия

4. Кухненските гъби могат да изтъркат бъркотията!

С помощта на ненадраскваща кухненска гъба изтъркайте повърхността на ютията със сапун и вода. След като приключите, избършете го с кърпа и го оставете да изсъхне напълно преди употреба.

5. Оцет, оцет, оцет!

Намокрете кърпа с дестилиран бял оцет. След това избършете гладещата плоча на ютията, за да отстраните остатъците. В някои ситуации може да останат остатъци, което ще изисква накисване на чиста кърпа в дестилиран оцет и поставяне на хладната гладеща плоча върху кърпата. Просто го оставете да попие за 15-30 минути, след което избършете на сухо.

6. Използвайте мощното почистващо дуо - оцет и сода за хляб

Накиснете кърпа в разтвор, съставен от оцет и сода за хляб. Поставете напоената кърпа и с изключена ютия прокарайте ютията върху кърпата, сякаш я гладите.

7. Просто използвайте препарат за съдове

Един от най-добрите начини за почистване на плоска ютия е да излеете няколко капки течен препарат за съдове в малко вода. След това използвайте мек парцал, кърпа или хартиена кърпа, потопени в разтвора, за да избършете всякакви остатъци върху гладещата плоча на ютията.

Пет доказани начина как да почистим загоряла ютия

8. Посолете я!

Поръсете обилно количество сол върху лист хартия. След това прокарайте топлата ютия върху този лист хартия, което помага за премахване на петна и други нечистотии. Пуснете ютията няколко пъти, след което я изключете от контакта, за да се охлади. След като ютията се охлади, избършете солта със суха и мека кърпа.

9. Какво ще кажете за пастата за зъби?

Просто натрийте малко бяла паста за зъби върху подметката на ютията. След това я избършете с влажна кърпа. Не забравяйте да оставите ютията да изсъхне напълно преди употреба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Чистофайници

Изсипах това в канала и от тогава...
7 места, които не подозирахте,...
Защо мивката ви мирише лошо и какво...
Научете се да почиствате бързо:...
7 начина за премахване на петна...
Отпушване на мивката ще бъде песен...
Как да премахнем миризмата на...
Свекървата ми ме светна за тези...
Никога не смесвайте тези почистващи...
С този елементарен трик фугите...
Опитните домакини прилагат тези...
Кои са методите за възвръщане...

Последни новини