НА ЖИВОБроят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия расте

Как да проверите самостоятелно износването на двигателя за 5 минути

3090

За всеки шофьор въпросът за износването на двигателя на автомобила, който иска да закупи, е изключително важен. Има начини, които позволяват за 5-7 минути да се разбере сравнително точно състоянието на двигателя на предлагания за продажба автомобил.

Първо трябва да проверите двигателното отделение, без да стартирате мотора. Факт е, че много проблеми не могат да бъдат открити, когато двигателят с вътрешно горене е топъл. Ако има възможност за студен старт, тогава можете да чуете различни външни звуци. Те могат да показват определени проблеми.

Второто задължително действие е да проверите задвижващия ремък, трябва да проверите и ангренажния ремък. Те принадлежат към износващите се части - не трябва да има остатъци и следи от износване. Ролките заслужават отделна проверка, когато двигателят е включен, те трябва да работят тихо.

Необходимо е също така да се провери нивото на моторното масло, като това става при загасен и охладен двигател. Трябва да издърпате пръчката, да отстраните масления състав и да го разтриете. Ако се усетят най-малките метални трохи, тогава може да се предположи активно износване на вътрешните части на двигателя.

След това трябва да развиете капачката на маслото и да я проверите. Ако има бяло покритие, може да се направи съответното заключение - смазката е смесена с антифриз. Последният влиза през щанцовано уплътнение на главата на цилиндъра. Също така може да става въпрос за нарушение на геометрията на главата. Покупката на такава машина трябва да се откаже.

Препоръчително е също така да използвате фенерче за осветяване на вътрешните части на двигателя през гърловината за наливане на масло. Ако има различни отлагания, това означава, че са спестили пари за поддръжка на двигателя и са купили най-евтиното масло.

След това трябва да помолите собственика на колата да я запали. След 7-10 минути трябва да издърпате сондата и да проверите отвора за нея. Ако от него се издига дим, това показва проблеми с буталната група.

BMW: Пазете си старите коли, вместо да купувате нови!

BMW има наистина голямо портфолио, което включва модели, които отговарят на различни нужди – било то спортни автомобили, семейни ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Американската полиция иска да...
Шефът на Citroen предрече изчезване...
Как най-лесно се стартира двигателя...
Пазарът на автомобили в Китай...
Кои повреди по окачването водят...
BMW патентова външен освежител...
На колкото време се сменя антифриза...
АвтоВАЗ купи завода на Nissan...
Как да не трябва да загрявате колата...
Как изглеждат слънчеви очила...
Китай с цел да електрифицира обществения...
На какво се дължат външните шумове...

Последни новини