Как да проверите самостоятелно износването на двигателя за 5 минути

5711
Как да проверите самостоятелно износването на двигателя за 5 минути
Снимка: Motor

За всеки шофьор въпросът за износването на двигателя на автомобила, който иска да закупи, е изключително важен. Има начини, които позволяват за 5-7 минути да се разбере сравнително точно състоянието на двигателя на предлагания за продажба автомобил.

Първо трябва да проверите двигателното отделение, без да стартирате мотора. Факт е, че много проблеми не могат да бъдат открити, когато двигателят с вътрешно горене е топъл. Ако има възможност за студен старт, тогава можете да чуете различни външни звуци. Те могат да показват определени проблеми.

BMW: Пазете си старите коли, вместо да купувате нови!

BMW има наистина голямо портфолио, което включва модели, които отговарят на различни нужди – било то спортни автомобили, семейни ...

Второто задължително действие е да проверите задвижващия ремък, трябва да проверите и ангренажния ремък. Те принадлежат към износващите се части - не трябва да има остатъци и следи от износване. Ролките заслужават отделна проверка, когато двигателят е включен, те трябва да работят тихо.

Необходимо е също така да се провери нивото на моторното масло, като това става при загасен и охладен двигател. Трябва да издърпате пръчката, да отстраните масления състав и да го разтриете. Ако се усетят най-малките метални трохи, тогава може да се предположи активно износване на вътрешните части на двигателя.

След това трябва да развиете капачката на маслото и да я проверите. Ако има бяло покритие, може да се направи съответното заключение - смазката е смесена с антифриз. Последният влиза през щанцовано уплътнение на главата на цилиндъра. Също така може да става въпрос за нарушение на геометрията на главата. Покупката на такава машина трябва да се откаже.

Препоръчително е също така да използвате фенерче за осветяване на вътрешните части на двигателя през гърловината за наливане на масло. Ако има различни отлагания, това означава, че са спестили пари за поддръжка на двигателя и са купили най-евтиното масло.

Струва ли си постоянно да ремонтирате стара кола или е по-добре да си купите нова?

Всеки собственик на автомобил вероятно си задава въпроса - да си купи нова кола или да продължи да ремонтира старата, която постоянно и...

След това трябва да помолите собственика на колата да я запали. След 7-10 минути трябва да издърпате сондата и да проверите отвора за нея. Ако от него се издига дим, това показва проблеми с буталната група.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com