Как да се отървем от целулита

2696
Как да се отървем от целулита
Снимка: iStock

Лятото вече настъпи и с него и заменянето на дългите панталони с къси гащи и поли. Целулитът, присъстващ почти при всяка дама, е нещо напълно нормално, но е и често срещана несигурност. Дори и да не успеем да го заличим напълно, има няколко начина, по които можем да го намалим възможно най-много.

1. Четка за сух масаж

Това е едно от най-ефективните средства в борбата с целулита. Масажите със суха четка премахват мъртвите клетки, засилват циркулацията в дадената област и правят кожата гладка. Този метод се смята за по-ефективен от ексфолирането под душа. С кръгови движения се започва от глезените нагоре. Масажът е достатъчно да се прави веднъж или два пъти в седмицата преди душ.

2. Продукти за целулит

На пазара има голямо разнообразие от продукти, борещи се с портокаловата кожа. Активните съставки в тях затоплят зоната и засилват кръвоснабдяването там. Употребата на тези продукти стяга кожата и намалява значително целулита. Има ги под формата на масла, гелове и кремове.

3. Хидратация

Пиенето на много вода цялостно влияе благоприятно на кожата ни. Прави я по-еластична, сияйна и здрава. За да се отървем от целулита е хубаво да пием над 2л вода на ден. През топлите месеци дори е препоръчително и по-голямо количество. Дехидратацията допринася за суха и портокалова кожа.

4. Масажи

Въпреки множеството процедури за премахване на целулита, масажите са едни от най-ефективните. Заради дренажния ефект, кръвта се разнася из тялото и се освобождават задържаните течности. Това доста често се случва в областта на бедрата и предизвиква неравности по кожата и целулит. Масажите с топли масла веднъж в седмицата успешно намаляват целулита и стягат кожата и тялото.

5.Движение

Без значение дали ще е за 10-15мин. на ден е важно да движим тялото си, ако искаме да се отървем от портокаловата кожа. Всякакъв вид кардио и упражнения са гаранция за добри резултати. Тренировките под всякаква форма оформят тялото ни и редуцират целулита в проблемните зони. Не е задължително да практикуваме тежка физическа активност, пилатес, йога и разходки са също напълно достатъчни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com