Как да спрем да обичаме и да продължим напред?

3759

Няма как да избираме към кого да изпитваме любов и как да се чувстваме. Да изпитвате компеж към някого, който не изпитва същото към вас, може да повлияе на емоционалното благополучие и да причини много дискомфорт. Друга ситуация, в която може да изпаднете, е да не получавате каквото желаете или заслужавате от дадена връзка или да имате твърде много различия.

Независимо от ситуацията, любовта в повечето случаи е сложна. Няма как да изключите чувствата си. Тези съвети могат да ви помогнат да започнете процеса на придвижване напред.

Как да продължите напред?

Дайте си сметка за реалната ситуация

Оптимизмът е много добра черта у хората, дава надежда и прави животът по-добър. Способността да се държим за надежда в трудни или болезнени ситуации обикновено се счита за знак за лична сила.

Но при взаимоотношенията нещата са различни. Най-добре е да си дадете сметка за реалната ситуация, а не да се отдадете на надежди за бъдещето.

Как се справя всяка от 12-те зодии с несподелената любов?

Гледайте в бъдещето

Ако гледате само и единствено назад в миналото и мислите за това, което е могло да бъде, може да изпуснете потенциален шанс да бъдете щастливи тук и сега. Дори и да не се чувствате готови за нещо сериозно, случайните срещи могат да ви помогнат да разберете, че има много страхотни хора.

Намирането на подходящия партньор може да се окаже предизвикателство в самото начало и да отнеме известно време. Но се ангажирайте да гледате напред, а не назад в миналото си, дори и да ви е трудно.

Уточнете вашите желания и нужди

Внимателното разглеждане на това, което искате от една връзка, както и на това, което абсолютно не искате, може единствено да ви даде тласък към позитивен резултат.

Добрата комуникация в една връзка винаги е нещо добро, така се свързвате по-добре с партньора си.

Когато разпознаете начините, по които някой, когото обичате, не отговаря напълно на вашите нужди, може да ви е по-лесно да преодолеете чувствата си.

Ами ако любовта не е взаимна?

Припомнете си какво е любовта за вас

Не отричайте отрицателните емоции от неосъществените любовни връзки. Това може да ви задържи и да не успеете да продължите. Почитането на опита ви и оставянето на тези силни чувства да станат част от миналото ви може да ви помогне да започнете да намирате мир и да продължите напред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Тези 3 зодии трябва да внимават...
Предстоящата седмица: Кои зодии...
2 неща, с които НИКОГА не трябва...
Тези зодии са най-тежките свекърви...
Кои зодии вървят чрез нахалство...
Будистки мъдрости за по-щастлив...
Странните неща, които мъжете...
Как да се справите с разбито сърце?...
3 детайла, които правят едно момиче...
5 начина да получите повече подаръци...
9 коварни капана на съзнанието,...
Подаръци от съдбата: 5 съвета...

Последни новини