Как изкуственият интелект промени дигиталния маркетинг?

1910
Как изкуственият интелект промени дигиталния маркетинг?
Снимка: Advance Academy

Чухте ли вече за AI - Artificial Intelligence и неговите големи възможности? Целият ИТ свят гледа към сцената, а на сцената е AI - Изкуственият Интелект! Когато мислите за него, си представяте компютри, говорещи с хората като Siri и Alexa, или самоуправляващи се коли? Истината е, че и това ще се случи някой ден, но днес AI са всички инструменти и приложения, които ни помагат да оптимизираме голяма част от нашите ежедневни задачи.

Изкуственият Интелект започва да става част от всеки бизнес сектор и най-вече Дигиталния Маркетинг. Днес можете да откриете AI инструменти за всичко - генериране на бизнес име, блог статии, стратегии, идеи за съдържание и още. И това не трябва да ни плаши!

Днес ще ви разкажем повече за това какво е AI, дигиталният маркетинг преди и след AI, какви промени настъпиха и какво ново можем да очакваме в близкото бъдеще! А за да се подготвите още по-добре, Advance Academy стартира своето безплатно обучение Digital Marketing Basics на 21 Март. В този курс за първи път в България ще се говори за работата с Изкуствения Интелект и как да го приложим на практика.

Какво е AI - Artificial Intelligence?

Изкуственият Интелект днес е компютърна система, която симулира човешка мисловна дейност. AI използва всички данни, които е съхранила или извлякла от Интернет пространството.

AI всъщност е софтуерът, който е способен да се учи и да става по-добър във вършенето на неговите задачи. Днес вече нямаме само машини, които ни помагат да вдигаме тежко, a имаме и машини, които да ни помагат в мисленето и креативните идеи.

Много въпроси, стратегии и прогнози, които до скоро трябваше да се обсъждат в екип, днес можете да ги вършите и сами с AI. Например ще пускате нов продукт/услуга, но се чудите коя аудитория е вашата целева аудитория. Е, тук може да ви помогне Изкуственият Интелект! Само трябва да знаете как да зададете своите въпроси към него и какви данни трябва да му предоставите. Точно това ще имате възможност да научите в курса на Advance Academy - Digital Marketing Basics.

Digital Marketing преди и след AI.

1. Целеви маркетинг.

Използването на Изкуствения Интелект в дигиталния маркетинг значително започна да подобрява не само маркетинг процесите, но и възвръщаемостта на инвестициите за реклами. Безспорен факт е, че маркетинга и рекламата са един от най-големите разходи на един бизнес. AI от своя страна ще гарантира по-добра ефективност на всичко, което правите по своите реклами. Като AI можем да определим дори инструментите за проследяване на уеб сайтове, онлайн реклами, анализи и прогнози. Например Facebook Ads Manager.

А какво е било преди AI?

Преди дигиталния маркетинг бизнесите са залагали на традиционния маркетинг - печатни материали, ТВ рекламите, радио и вестници. Дори и разходите да са били на същата стойност, ефективността на тези реклами и възвръщаемостта е била минимална. Анализите са били трудни и често не релевантни, а таргетирането и насочването към конкретни аудитории почти невъзможно.

Затова, ако вие имате бизнес и още не сте се насочили към интернет маркетинга, сега е момента да го направите. Можете да научите всичко необходимо от утвърдени маркетинг специалисти, като се запишете на обучението Digital Marketing Basics на Advance Academy.

2. Content Marketing - Маркетинг съдържание.

Популярността на социалните мрежи и нарастващото ни желание за все повече онлайн съдържание направи Content маркетинга, водещ в Дигиталния Маркетинг на 21 век. Но как да изпъкнеш пред голямата конкуренция? Нужна ти е креативна визия, послание, грабващ текст…

На помощ в креативния процес идва Изкуственият Интелект. Маркетинг специалистите често са се чудили дали има формули, които да опишат целия креативен процес и да се прилагат в следващите проекти. Е, сега AI ще направи точно това за нас!

Днес Изкуственият Интелект може да създаде медия план, да ви измисли дизайн на визия, да ви създаде Social Media стратегия, да пише статии за блог, да измисля Call to Actions и Заглавия…

Важното е да се научите как да го използвате, какви задачи да му поставяте, каква информация да давате, за да може AI да ви даде перфектния маркетинг продукт. Точно за това ще се говори и в курса Digital Marketing Basics на Advance Academy.

3. AI идентифицира Инфлуенсърите и Крейтърите.

Influencer Маркетингът и публичните личности като влогъри и блогъри в социалните мрежи са другият тренд на Дигиталния Маркетинг. Въпреки това откриването на подходящите инфлуенсъри за един бизнес може да е доста трудно. Днес Изкуственият Интелект е на разположение да помогне и в това!

Все по-често дори и в маркетинг агенциите започнаха да се използват AI инструменти за анализ и откриване на инфлуенсъри, влогъри и блогъри. Освен че имате възможността да откриете най-добрата личност за вашата ниша и бранд, вие можете да видите и прогнози за ангажираност, ефективност и бюджет.

“AI ще отнеме професиите на много хора” - мит или факт?

През последните години ИТ сферата направи един квантов скок към бъдещето, благодарение на всички иновации и разбира се, Изкуствения Интелект. В следствие на това мнозина започнаха да се притесняват, че AI може да ги замени в професиите им.

AI е само едно допълнение, което върши конкретни задачи, но не и цялата работа на един програмист или маркетолог например. Та AI няма да отнеме вашата професия, но има опасност някой, който работи с AI да го направи. Затова ако искате да оптимизирате работата си и да бъдете по ефективни сега е момента да се научите да прилагате Изкуствения Интелект в процесите на работа.

Advance Academy е най-големият и модерен ИТ учебен център в Източна България. Вече повече от 6 години академията провежда обучения по програмиране, програмиране за деца и дигитален маркетинг.

Advance Academy е първата академия в България, която въвежда Изкуствения Интелект в своите обучения по дигитален маркетинг. На 21 Март стартира БЕЗПЛАТНИЯТ курс Digital Marketing Basics, в който освен че ще ви въведат в основите на маркетинга, Social Media маркетинга и Content маркетинга, ще разберете и какви AI инструменти можете да използвате и как да го направите.

Разбери повече в сайта: advanceacademy.bg

email: office@advanceacademy.bg

или на телефон: 0889 990 030

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com