Как йогата може да е от полза за косата ви?

904

Има два потенциални начина, по които йогата може да ви предпази от косопад и да подобри растежа на косата.

Първият е свързан със стреса и неговото намаляване. Чрез йогата се успокоявате и намаляте загубата на коса.

Според поручване от 2017г. прекомерният стрес може да доведе до загуба на коса, според проучване от 2017 г. изследователите имат теория, че екстремният стрес може да повлияе на реакцията на имунната система на организма и да забави растежа на косата.

Йогата помага и за намаляване на възпалителните маркери в тялото. Може да насърчи притока на кръв към главата, което може да спре загубата на коса. Позите, при които сте с главата надолу, могат да подобрят притока на кръв към скалпа. Но това е временно, а не дълготрайно средство и решение.

Ако косата ви не расте, вероятно правите тези грешки

Други средства за подобряване на растежа на косата

Йогата определено ще ви помогне за красива и здрава коса, но е добре да включите и още някои от следните препоръки в ежедневието си.

Подобре диетата си, яжте здравословна, добре балансирана храна, която съдържа постни протеини. Протеинът е основният градивен елемент на здравата коса и липсата на протеин може да забави растежа. Хапвайте повече месо, риба, яйца, боб, нискомаслени млечни продукти и ядки.

Грижете се добре за косата си. Това включва избягване на топлинно оформяне – сешоари, преса за коса, когато е възможно. Избягвайте твърде стегнати прически, като плитки и конска опашка. Не решете косата, когато е мокра.

Масажирайте скалпа си по-често, за да насърчите притока на кръв и да намалите стреса. Може да продължите масажа колкото време прецените – важното е да почувствате успокоение и да има приятен ефект за вас.

Не забравяйте, че има и медицински причини за загуба на коса. Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Тези три ЗОДИИ да се подогтвят,...
По рецепта на баба за един светъл...
Колко на брой градове има в България...
Коя риба е най-подходящата за...
Трите ЗОДИИ с луд късмет този ДЕКЕМВРИ...
Най-лесната рецепта, за чудни...
Зодиите, които ще имат невиждан...
За любов, за богатство, за късмет:...
Тайната на камериерките - с този...
Край на лошата миризма от обувките,...
Никулден е! Пригответе вкусен...
3 зодии, които няма да се чувстват...

Последни новини