Как се ядат овесени ядки – много хора правят тази грешка

46004
Как се ядат овесени ядки – много хора правят тази грешка
Снимка: Aline Ponce / Pixabay

Когато говорим за балансирана и пълноценна закуска, овесените ядки заемат едно от първите места в списъка на диетолозите и специалистите по хранене като горещо препоръчвани. Избрани правилно и правилно приготвени, те доставят на организма точните количества необходими въглехидрати и мазнини, с които да сте сити до обяд, както и щедри дози минерали за здраве и красота. Ако се учудвате какво може да имаме предвид под правилно приготвени и как е възможно някой да допусне грешка при консумация на овесени ядки, продължавайте да четете, ще се изненадате, че най-вероятно и вие самите не знаете как се ядат овесени ядки и не го правите правилно, с което губите част от ползите на тази храна. Тези съвети ще ви помогнат да се насладите оптимално на вкуса на овесените ядки и да си осигурите максимална полза за здравето.

Напитката с овесени ядки, която чисти черния дроб от токсини

Топ 7 на най-често допусканите грешки при консумация на овесени ядки

Изглежда лесно да приготвите овесени ядки, нали? Просто купувате вълшебното здравословно пакетче и го забърквате с мляко. Уви, този продукт има много тънкости и да се научите как се ядат овесени ядки съвсем не е лесна задача. Най-често допусканите грешки от хората, които са заменили закуската си с овесени ядки, са:

1.Неправилни порции

Това, че овесените ядки са полезна храна, съвсем не значи да хапвате безразборно или на око, без да знаете точната дневна порция, а тя е чаша за вода от ядките на ден. Нито повече, нито по-малко, ако искате да се възползвате максимално от ползите им. Някои хора ги ядат в огромни количества, а други се насилват да хапнат една кафена чашка, защото са чували, че са полезни. И едните, и другите грешат и сами се лишават от ползите на вкусния продукт.

2. Хапват само това

Забърквате овесените ядки с гореща вода и си мислите, че сте направили достатъчно и най-доброто за тялото си? Грешите, както хиляди хора по света. Овесените ядки трябва да комбинирате с мляко за калций, нарязани плодове в тях за витамини или с пържени яйца - отделно от тях. Така ще си осигурите всичко необходимо за организма, за да функционира правилно през деня. Нещо повече – ще балансирате сложните въглехидрати, които съдържат овесените ядки. Ако добавите протеин към тях, ще постигнете много по-пълноценно меню, пък бил той дори протеин на прах, ако не ви се правят яйца или ако не сложите мляко в ядките си.

Пълнее ли се от овесените ядки – отговорът на този въпрос вече е ЯСЕН

3. Консумират ги само с вода

Да, определено оригиналната рецепта за приготвяне на овесени ядки включва гореща вода, но това не означава, че е най-правилният начин за консумация. Ако се колебаете как се ядат овесени ядки, допитайте се до опита, споделен онлайн, на диетолога Джинджър Хълтин. Той ви съветва да не се страхувате да експериментирате с млечни и немлечни продукти, с които да приготвите овесените ядки. Доставяте на тялото си допълнителни дози витамини и минерали и подобрявате състоянието на костите и зъбите, ако замените водата с мляко. А и освен това стават несравнимо по-сладки и вкусни. Съвсем не е задължително млякото да е краве. Бадемово, кокосово и различни други варианти също са добре дошли на масата ви.

4. Купуват погрешния пакет

Шоколадови топчета с овесени ядки не означава овесени ядки. Купете чистия и оригинален продукт без нищо добавено в него. Препоръчва се вие да добавите пресни плодове, а защо не и лешници или бадеми, но го направете, преди да ги хапнете, а не разчитайте на сушените плодове в готовите продукти. Проверете колко калории съдържат и дали нямат добавена захар. Ако има такава, това със сигурност не са вашите овесени ядки, потърсете други.

3 причини да спрете да купувате овесени ядки

5. Приготвят ги късно

Ако залеете ядките и ги изядете веднага, няма да са омекнали и няма да се насладите на вкуса им. Ако се вълнувате как се ядат овесени ядки така, че да са най-вкусни, последвайте съвета да ги накиснете от вечерта и да се насладите на истинска овесена каша на сутринта.

6. Не четат надписите на опаковката

Състав, начин на приготвяне, начин на съхраняване – тези данни не са там случайно. Прочетете ги внимателно, съобразете се посоченото от производителя и спазвайте указанията, за да се насладите максимално на вкусната си закуска.

7. Добавят захар

Добавянето на захар, сироп или на някакъв топинг към вече богата на въглехидрати закуска от овесени ядки може да доведе до нейния дисбаланс, тъй като ще получите продукт с високо съдържание на въглехидрати, но с ниско съдържание на мазнини и протеини. Не го правете. Ако не са ви достатъчно сладки, просто добавете банан, не захар. Той е достатъчно сладък, за да замести вредната захар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com