Как се пастьоризира зимнина във фурна? Този метод изуми мнозина!

25272

Знаете, че пастьоризирането е задължителна част от приготвянето на зимнина. Благодарение на него храната в бурканите издържа по-дълго време. Чрез нагряването на висока температура, всички микроорганизми изчезват.

Преди време нашите баби не са имали голям избор. Те са били принудени да извършват пастьоризирането по един основен начин. Приготвяли са голям съд, на дъното на който са постилали кърпа. Върху нея са подреждали бурканите и след това са ги заливали с вода. Около половин час са ги държали върху огъня и когато изстинат, са ги подреждали на рафтовете при останалата зимнина.

Днес обаче на пазара се предлагат най-разнообразни уреди, включително и такива за пастьоризиране. Няма да крием, че сухият метод е много по-удобен.

Направете това и цяла зима ще имате печени чушки в буркани

Нужна ви е тава, която да покриете с кърпа. Върху нея подредете бурканите и след това ги сложете в загрята фурна на 120 градуса. Дръжте ги полови час. След това оставете вратата на фурната отворена, без да бързате да вадите бурканите.

Ако зимнината в бурканите е студена, не загрявайте фурната предварително. Ако е топла, задължително я включете няколко минути по-рано. Така предпазвате бурканите от спукване.

Опитайте и вие този метод за пастьоризиране, много по-лесен и удобен е.

Вкусни мариновани зеле и цвекло в буркани, които ще усладят на всеки през студените месеци

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тази вкусотия: 1,5 кг. зеле 1 цвекло 1 морков глава чесън Кой НЕ трябва да яде зеле?...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Полезно

Защо НИКОГА да не изхвърляме корите...
Оказва се, че много домакини не...
Вкъщи забравихме за конденза...
Без проветряване! Този трик елиминира...
Червените точки по гърлото сигнализират...
Рибена кост в гърлото - не се паникьосвайте,...
Никога не оставяйте гумите настрани,...
Хапвайте всеки ден по малко от...
Сок от лук при грижа за КОСАТА...
Добавете канела, черен пипер...
Същността на здравословното...
Правилната грижа за кожата през...

Последни новини