Как солта помага при бръчки и рани?

2089
Как солта помага при бръчки и рани?
Снимка: iStock/Guliver

Солта може да подобри вида на кожата на по-възрастните или по-младите хора. Може да лекува рани, да премахва подпухналостта, да стегне и подобри еластичността, да изглажда бръчките и да тонизира цялостния външен вид на кожата.

Маска за лице със сол

Добавянето на сол към маслото за почистване на лице, в смес от преварена вода създава проста маска за по-остаряла кожа. Като смесите половин чаена лъжичка сол с една чаена лъжичка масло в малко количество вода със стайна температура, можете да направите чудесна маска за лице. Това помага на по-старата кожа да се справи с многобройните промени, които преживява с напредването на възрастта.

10 ползи от хималайската сол

След като измиете лицето си с подходящ почистващ препарат, можете да нанесете маска за лице със зелен чай. За да започнете, разпределете маската равномерно по лицето си и потупайте с леки движения. Като алтернатива можете да замените водата в рецептата с прясно сварен зелен чай. За да извлечете максимума от маската, трябва да потупвате кожата си с мокра ръка.

Това може да стане, като докоснете кожата си със сухи ръце и след това я докоснете с мокри. Не трябва да притискате маската към лицето си или да я търкате; вместо това трябва да използвате нежно докосване, което е без триене или натиск. Маската може да се използва върху лицето и шията, но може да се използва и върху други части на тялото с отпусната или набръчкана кожа.

Нанасянето на тази маска отнема между 3 и 15 минути, в зависимост от това колко чувствителна е кожата ви. Веднъж нанесена, не трябва да държите маската дълго време. Вместо това трябва да изплакнете с топла вода и след това да нанесете немазен овлажнител. Приготвянето на тази маска не струва нищо и е също толкова ефективна, колкото платените продукти. Освен това осигурява ползи за по-старата кожа и може да я подмлади.

Сложете купичка сол на пода през този уикенд

Солени компреси

Правете ги преди всяка козметична процедура. Накиснете кърпа в гореща солена вода и нанесете върху деколтето, шията и лицето за 2-3 минути, за да подготвите кожата. Може да използвате компрес с физиологичен разтвор като първа стъпка, преди да премахнете грима от лицето си. Компресът подобрява кръвообращението и подува роговия слой за по-лесно почистване, така че активните съставки на медицинската козметика се усвояват много по-добре.

Бани със сол за крака и ръце

Помагат в борбата със суха кожа, пъпки, чупливи нокти. Ускоряват заздравяването на напукани пети, омекотяват мазоли и дезинфекцират кожата, намалявайки риска от развитие на гъбички. Курсът включва 10 ежедневни процедури. След ваната трябва да избършете кожата с мека кърпа, без да я изплаквате с чиста вода и да нанесете крема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com