Как трябва правилно да претоплим ястие с печени картофи?

12203
Как трябва правилно да претоплим ястие с печени картофи?
Снимка: iStock

Картофите като цяло присъстват почти ежедневно в менюто на българските семейства, тъй като културата е доста отглеждана у нас, а и картофите са бюджетни, вкусни и лесни за приготвяне. Рецептите с тях могат да са разнообразни и постоянно да експериментирате с добавянето на различни продукти към тях. Но традиционните печени картофи си остават вечният фаворит. 

В повечето случаи вкусната вечеря остава и за следващия ден. Забелязвали ли сте, че претоплената храна има по-различен вкус и вече не е толкова апетитна? Е, това може бързо да се промени, ако следвате нашите съвети за правилно претопляне на печените картофи. Вижте ги в следващите редове.

Претоплянето на храната се оказа опасно

Как можем да претоплим правилно ястие с печени картофи?

Фурна

Фурната определено се оказва най-удачният вариант за претопляне на вчерашното печено ястие. По този начин избягвате например да ги пресушите, да ги направите по-твърди или безвкусни. 

За начало ги оставете извън хладилника за известно време, докато фурната загрее на 170 градуса. Поставете ги върху хартия за печене и ги затоплете, но не ги оставяйте повече от 20 минути.

Микровълнова

Това обикновено е най-използваният метод за претопляне, защото се получава бързо, но не е особено удовлетворяващо. В повечето случаи вкусът на храната коренно се изменя, тя става по-гумена, твърда или обратното - твърде кашкава. Но има един трик, с който картофите ви няма да се втръдят, ако ги претоплите в микровълновата. Ето и как:
Използвайте навлажнена кухненска хартия и покрийте картофите с нея. По този начин ще се образува пара, която ще запази картофите меки и коричката им - хрупкава, а същевременно с това те ще са претоплени.

Никога не претопляйте прекалено тези 10 храни, стават ТОКСИЧНИ

Котлон

Още един добър вариант за претопляне на печени картофи е чрез помощта на котлона. Като за начало е добре предварително да загреете котлона на слаб огън, след което в подходящ съд да поставите малко количество мазнина, която обикновено използвате за приготвяне на храната си. След като и мазнината загрее, постаеете картофите и намалете котлона на минимум. Поставете капак и задушете картофите за около 4-5 минути. По този начин отново ще запазят вкуса си и ще са меки.

Еърфрайър

Модерният помощник на домакинството също върши отлична работа и при претоплянето на храната. Те са предпочитани, защото храната в тях се приготвя без мазнина или с минимално количество, а ястията се готвят бързо у лесно. За претопляне загрейте уреда до 200 градуса, след което оставете картофите вътре и изчакайте до 5 минути. И воала - готови са за консумация!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com