Какви факти и поверия за първо зъбче има

1438

Чували ли, сте че падналите млечни зъбки не бива да се изхвърлят? От една страна това е заради редица поверия, които са свързани със зъбките на децата и Зъбната фейчка, а от друга се оказва, че именно те могат да спасят живота му!

Съществуват най-различни поверия за първо зъбче

И така, на едни първото млечно зъбче носи страдания и лоши спомени, на други подарък, който помни цял живот и той е от феята на зъбките.

Всеки родител избира сам как да поднесе информацията за клатещото се зъбче на детето си. Всяко дете може да очаква с трепет зъбките оставени под възглавницата да му донесат паричка. Мнозина избират да не изхвърлят зъбките на малчугана.

И така, оказва се добра идея.

Някои от многото поверия за първо зъбче

В последните години се оказа, че падналите млечни зъби могат много да покажат за детското здраве и дори да са начин за спасяване на живота на притежателя им. Това открили учените и в своя аргумент насочили много повече родители да пазят и съхраняват детските първи зъбки.

Според тях стволовите клетки могат да се погрижат за здравето на детето. Оказва се, дори, че при определени обстоятелства, те са състояние да спасят човешкия живот. Ползват се при лечение на различни видове рак.

Човешкото тяло е изградено от клетки и може да бъде сравнено с къща направена от кирпич. Клетките се разделят в 3 групи, всяка изпълнява конкретни функции. Всички те са създадени стволови клетки, които са базата за изграждането на различните органи и тъкани.

Учените от университета в Сан Диего, Калифорния установили, че млечни детски зъби имат различен брой и тип стволови клетки. Те могат да бъдат ползвани при възстановяване на зъбна тъкан или други загубени зъби. При зъбите на възрастни има също стволови клетки, но те са само един тип.

Важно:

Ако планирате да използвате млечното първо зъбче с подобна цел, трябва да ги съхранявате правилно. Това се прави във фризер или камери.

Различни поверия за първо зъбче

Падналите първи зъбки могат да бъдат използвани и като материал за опити с научна цел. Всеки малък гений се нуждае от нещо, с което да експериментира. Така например, ако детето ви има интерес може да разбере влиянието на кафето, захарта и други храни поставяйки ги, върху зъбния емайл. По този начин само може да наблюдава процесите и да осъзнае, колко са важни хигиената и времето отделено за поддържане на устната хигиена.

В заключение:

В случай, че идеята да пазите първите млечни зъбки не ви се нрави, винаги може да ги заровете в двора, например!

Източник: jenata.blitz.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

НИКОГА не спорете с тези 3 женски...
3 цветя, които трябва да имате...
Знаете ли колко са камбаните на...
Защо не трябва да изхвърляте водата...
Ако пералнята ви не пере добре...
Притеснителна прогноза и измама...
Японски трик, с който дори най-киселите...
Уникално Късметче за всяка зодия...
Ето и най-вкусната рецепта за...
Най-големите прахосници на ЗОДИАКА...
Откриха връзка между теглото...
Ето коя зодия ще има най-много...

Последни новини