Какви са ползите от медитацията

2591
Какви са ползите от медитацията
Снимка: iStock/Guliver

Всеизвестен факт е, че медитацията подобрява концентрацията и настроението, забавя стареенето и намалява стреса. Много звезди се справят с проблемите си именно чрез медитиране. Тя не отнема много време на ден. Достатъчни са по 20 минути на ден, сутрин и вечер. Медитацията значително подобрява и вида на кожата, помага ни да премислим всяка ситуация и да намерим решения на проблемите си.

1. Как медитацията прави психиката ни балансирана? - затворете очите си. Със сигурност първото нещо, което изниква в съзнанието ви са всички тревоги и проблеми, които имате.Представете си обаче, че гледате всичко това отстрани. Учудващо е, но след 5-10 минути тези мисли спират да се въртят в главата ви и вие започвате да осъзнавате всъщност колко маловажни са те. Започват да ви идват на ум много нови идеи, чрез които да се справите с проблемите си. Ставате продуктивни и започвате да мислите за бъдещето си, настъпва тишина и чистота в мислите ви и така започват да се раждат новите идеи, за които в обикновена среда, може би няма да се сетите.

Медитацията понижава риска от сърдечни заболявания

Американската сърдечна асоциация (АСА) съобщи, че медитацията може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания, но са н...

2. Как медитацията влияе на красотата ни? - доказано е, че медитацията се отразява много добре на кожата ни. Отпускайки ума и съзнанието си, лицето ни придобива спокоен вид. Само 5 минути след началото на медитацията, кожата започва да се отпуска и изражението става по-нежно и меко. Доказано е, че стресът влияе изключително неблагоприятно върху здравето на кожата ни, а медитацията се бори именно с него. Той е виновник за появата на акне, бледост и сив тен.Медитацията намалява хормона на стреса и успокоява мозъка. Тоест, справяйки се със стреса, чрез медитацията подобряваме и вида на кожата ни значително. Ако медитирате редовно, ще забавите стареенето на кожата си и появата на фини линии и бръчки. Също така ще удължите живота си с 5 години.

3. Как променя мисленето ни медитацията? - тя всъщност не променя хода на събитията около нас, а просто ни кара да ги приемем такива, каквито са и да намерим начин да се справим с проблемите си. Кара ни да видим света по различен начин и дори да намерим положителното в проблемите си. Помага ни да преосмислим действията си и да вземем правилното решение, без да излишно напрежение. Когато мозъкът е успокоен и не е стресиран, мислим по-трезво над нещата и сме способни да вземем по-адекватни решения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Продадоха Драсканицата на Микеланджело за убийствена сума

Новата изложба на Нина и Иво Петрови: Моменти и усещания, за които мечтаем (СНИМКИ)

Изложба „Живописта на Художествената академия в Щип“ в КИЦ на Северна Македония в София

Галерия "Леседра" отбелязва 33 години със специална изложба (СНИМКИ)

Дан Фоглър става част от фантастичния свят на Aniventure Comic Con 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт