Какво чисти газираната вода?

1613

Няма място за притеснение, ако смятате, че току-що сте направили петно ​​от газирана вода върху любимата си риза, мебел от плат или новия бял килим. Газираната вода в повечето случаи не оставя петна. Всъщност содата често се използва като почистващ разтвор за различни видове петна. Дори някои хора дори използват газирана вода, за да измият лицето си. Газираната вода ще остави петна само ако съдържа багрило, захар, изкуствени подсладители или висока концентрация на разтворени минерали. Погледнете етикета и ще разберете дали съдържа много минерали, ако е обозначено като „минерална вода“ или „газирана минерална вода“. Без значение дали сте изцапали дреха, килим или мебели с газирана вода, има няколко много лесни начина да премахнете петното.

Как да премахнете петна от газирана минерална вода?

Повечето марки газирана вода или сода няма да оцветят дрехите. Те не съдържат добавени минерали и няма вероятност да оставят петна върху дрехите ви. Въпреки това газираната вода от естествени източници – често наричана „газирана минерална вода“, е по-вероятно да остави петно. Независимо дали са естествени или добавени към водата, разтворените минерали могат да оставят някои тъкани да изглеждат обезцветени. Водата от чешмата, която също съдържа минерали,  може дори да оцвети по-чувствителните тъкани. Добрата новина е, че този тип петна могат да бъдат отстранени лесно с няколко прости методи, за които ще са ви нужни само обикновени домакински материали.

Как да се погрижим за дървените мебели с домашни средства?

Как да премахнете петно ​​от газирана вода от дрехи?

Повечето перилни препарати ще се справят лесно с премахването на такъв тип петна. Можете да използвате обикновен препарат за пране и да перете дрехата както обикновено. Не би трябвало да имате проблеми и от петното няма да остане и следа.

Ако изпирането на дрехите не работи, то пробвайте този метод:

- Обърнете дрехата отвътре и я поставете върху кърпа върху дъска за гладене

- Настройте ютията на подходяща температура за дрехата

- Навлажнете зацапаната зона с мокър парцал

- Гладете навлажнената зона, докато изсъхне

Как да премахнете петна от газирана вода от килим или мебели?

Тъй като петната от минерална вода са алкални, почистващият разтвор трябва да е киселинен. Смес от дестилиран бял оцет и дестилирана вода трябва да е достатъчно твърда, за да премахне почти всяко петно ​​от твърда вода.

- Смесете ½ чаша дестилиран бял оцет с 2 чаши дестилирана вода

- Потопете кърпа в сместа и я изстискайте, докато спре да капе

- Натиснете и попийте кърпата в зацапаната зона, за да я навлажните

- Поставете купчина хартиени кърпи върху навлажнената зона и поставете тежък предмет върху него, за да абсорбира внимателно влагата

- Сменяйте периодично хартиените кърпи, след като се наситят с вода

- Изсушете тъканта или килима със сешоар на ниска температура

Най-добрите домашни средства за почистване на мебели

Как да почистите с газирана вода?

Ще се изненадате, когато разберете какви приложения може да намери газираната вода вкъщи. С нея дори можете да поливате растенията си и това със сигурност ще им се отрази добре! Въпреки че не се счита за високоефективно почистващо решение, изглежда всеки има история за това, че ефективно премахва петна. Ключът е да действате бързо след възникване на разлив. Дефинициите за газирана вода могат да варират, неовкусената газирана вода с малко или никаква минералност, е по същество същото нещо като обикновената сода. Някои марки нямат добавена сол, минерали или аромати. Това означава, че тези напитки могат да служат за същата цел като содата, когато става въпрос за премахване на петна. Въпреки това не се опитвайте да използвате тонизираща вода, сода или нещо ароматизирано за премахване на петна. Захарта със сигурност няма да помогне, а всичко оцветено със сигурност ще създаде още едно петно.

Почистването с газирана вода е прост процес в 4 стъпки

- Изсипете газирана вода върху петното

- Изтъркайте петното – килимът може да издържи на енергично търкане, докато дрехите може да изискват внимателно попиване

- Изплакнете зацапаната зона с чиста вода

- Попийте областта със суха кърпа и повторете, ако е необходимо

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Чистофайници

5 безотказни начина за отпушване...
Изсипах това в канала и от тогава...
7 места, които не подозирахте,...
Защо мивката ви мирише лошо и какво...
Научете се да почиствате бързо:...
7 начина за премахване на петна...
Отпушване на мивката ще бъде песен...
Как да премахнем миризмата на...
Свекървата ми ме светна за тези...
Никога не смесвайте тези почистващи...
С този елементарен трик фугите...
Опитните домакини прилагат тези...

Последни новини