Любопитно

Какво издават любимите ви обувки за вас

2097
Сигурно сте чували, че чифт нови обувки могат да направят една жена по-щастлива. Научно доказано е, че покупката на нещо ново повдига настроението и ни кара да се чувстваме по-добре. Но, освен че ни правят щастливи, обувките говорят и за нашата личност.

Скорошни проучвания в Университета в Канзас показаха, че 90% от характера ви може да се разкрие от обувките ви. Това означава, че любимият ви чифт обувки носи повече информация за вас отколкото може да си представите. Омри Гилат заедно с екипа си от психолози накараха 63 студента да анализират 208 снимки на обувки, принадлежащи на различни хора. Доброволците трябвало да идентифицират техните възраст, пол, социален статус и лични качества. Ето и резултатите:

Маратонки

Вие сте емоционално много стабилни и почти никога не се тревожите. За такива като вас се казва, че „стъпват здраво на земята“.

Кецове

Вие сте много мили, макар понякога твърде горди и благоразумни. Вие сте типичния „вечен тинейджър“ със собствени слабости и силни страни.

Модерни обувки

Обичате да си купувате нови вещи и може да си го позволите. Вие сте спокойни, страстни и, макар да изглежда противоречиво, консервативни.

Изчистени обувки с нисък ток

Не се интересувате от мнението на другите. Изразявате свободно идеите си, но понякога имате проблеми с личните си взаимоотношения.

Каубойски боти

Вие сте склонни към агресия, егоистични, резервирани, малко подозрителни, но в същото време много интелигентни и чувствителни.

Високи лачени обувки

Вие сте общителни, но и доста предпазливи. Обичате лукса и сте внимателни към детайлите.

Обувки с лъскави и ярки орнаменти

Обичате да привличате вниманието към себе си. Никога не оставате без да ви забележат и го правите съвсем естествено.

Класически високи токчета

Вие сте самоуверени и обичате да привличате вниманието. Понякога сте доста капризни. Но, ако решите да планирате нещо, го правите по своя си начин.

Обувки с високи платформи

Вие сте много общителни по природа. Активни сте в социалните мрежи и винаги сте „в час“ с новостите във Facebook, Instagram.

Удобни ниски обувки с връзки

Вие държите на удобството, а не на модата. Спокойни сте и изразявате чувствата и идеите си без излишни емоции.

Ексцентрични обувки с висок ток

Харесва ви да носите ексцентрични неща, дори и да не са ви удобни. Държите да изглеждате добре и „в крак с модата“ и обичате промените и разнообразието.   

Защо гостите винаги трябва да си събуват обувките

В много държави не е прието да носите обувки, когато влизате в къща. Но това не е просто до традиция – по света са осъзнали нещо,...

Етикети:

Още от Любопитно

7 брутални истини за мъжете
Дневен хороскоп за 20 април
КЪСМЕТЧЕ според деня, в който си роден
7 ужасно вредни навика, които си смятаме за полезни
Най-готините вицове и смешки, които ще видите днес
4-те най-ревниви ЗОДИИ сред жените

Последни новини