Какво никога да не търсим в Google Images?

5014
Какво никога да не търсим в Google Images?
Снимка: iStock/Guliver

Става дума за изображения, чиито обозначения или техните синоними са на английски. Невинните словосъчетания може да ни предложат неприятни, страшни или направо кошмарни гледки.

1. Кръпка. Безобидна дума, която навява асоциации с пачуърк-одеяла, нали? Все пак е по-добре никога да не въвеждате тази заявка в търсачката. Google Images ще ви покаже снимки на операции, при които кръпка от кожа и плът се зашива, за да се коригира козметичен дефект или след нараняване.

2. Седефени. Такава заявка е напълно безопасна, ако е въведена в единствено число. Със сигурност ще видите красив перлен блясък, искри, лак за нокти и други красиви снимки. Но не си струва да търсите „седефени“ в множествено число, ако не искате да ви затрупат снимки на мъжки пениси в едър план.

3. Островърхи. Ако вкарате тази дума в търсачката, можете да видите генитални брадавици. Много от тях са разположени по гениталиите и изглеждат, меко казано, неприятно. Струва ли си да ги търсите в Google?

Facebook пуска собствена търсачка

4. Червен конструктор. Безобидна фраза, която можете да потърсите в гугъл, ако искате да купите играчка за дете. Резултатите обаче ще включват кадри от шокиращ филм, който включва сиамски близнаци, трансплантации на части от тялото и други неща, които нямат нищо общо с играчките. От какво се състои конструкторът в случая, можете да се досетите сами.

5. Ферма за тeла. Такова търсене изглежда странно, но ферми за трупове съществуват и това не са леговища на серийни маниаци. Такива учреждения са необходими за развитието на съдебната медицина. Труповете на хора, завещали телата си на науката, се поставят при различни условия на влажност, температура и т. н., а експертите наблюдават тяхното разлагане и други процеси в тъканите. Чрез подобни изследвания криминалистите могат да определят например колко дълго тялото на жертва на убийство е лежало в гората. Всичко е напълно законно и в името на науката. Но снимките са страховити.

6. Мида. Когато човек пусне в гугъл такава заявка, очаква морски и речни мекотели в черупки. Но Google показва снимки на често срещано кожно заболяване. Не изглежда толкова страшно, колкото другите заявки от списъка, но и не може да се каже, че е приятно.

7. Гуро. Думата се отнася до визуално изображение на екстремно и открито насилие - буквално черва, висящи от полилей или по-лошо. Такива снимки определено не трябва да се гледат от лица под 18 години. В интернет дори има петиция с молба това да се забрани. Но засега все още можете да го търсите в Google на свой страх и риск.

GLAMI – иновативната онлайн търсачка която събира всичко за модата на едно място!

8. Ламарина. Всеки нормален човек, като чуе тази дума, ще се сети за тънък метален лист. Но не и Google. Ако отворите снимки за такава заявка, ще намерите шокиращо съдържание - трупове, жертви на катастрофи, всякакви наранявания, насилие. Не е за хора със слаби сърца и нерви!

9. Пъпки. Тази заявка за търсене ви дава точно това, което търсите – пъпки. Просто те са на различни места и части от тялото, от безобидни до наистина отвратителни.

10. Въртящ се човек. Не, това не е пъзел, който да определи в каква посока се върти човек и по този начин да се разбере кое полукълбо на мозъка ви е по-добре развито. Става дума за видео в YouTube, където човек в ужасна маска се върти около оста си под зловеща музика. След това търсачите на силни усещания са поканени да застанат пред огледалото в банята на изключено осветление и да осветят отражението си с фенерче за няколко минути. Според указанията после можете да видите въртящ се човек или дори да почувствате присъствието на неземни сили. Търсенето на такива неща обаче не се препоръчва за ваша собствена безопасност!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com