Какво означава, ако ви преследват в съня ви?

913

На всеки се е случвало да сънува, че е преследван, като водещото чувство е страхът и безсилието. Такива сънища са обезпокоителни и напрягащи.

Хората винаги са били любопитни за сънищата - откъде идват и каква роля играят в будния ни живот. Въпреки че има много теории, науката не е успяла да установи точно защо сънуваме или какво означават тези сънища.

Това, което знаем, е че стресът и лошите сънища са свързани под някаква форма. В много отношения вашите сънища са отражение на вашия ден. Проучване от 2003 г. на 29 души показва, че 65 процента от случилото се в сънищата е повлияно от случилото се по време на будните часове на участниците.

Може да сънувате, че сте преследвани, след като сте гледали напрегнат филм на ужасите или след като кучето на съседа се е хвърлило към вас. Малко вероятно е това да се превърнат в повтарящи се или обезпокоителни сънища.

Честото сънуване на това, че сте преследван, може да означава, че се:

Методът, който ще подобри съня ви

Можете ли да избегнете сънищата, че сте преследвани?

Дръжте химикал и хартия до леглото си и записвайте сънищата си веднага щом се събудите. Ако често сънувате, че ви преследват, помислете какво означава този сън в живота ви. Задайте си въпроси, свързани с това дали се страхувате от нещо, притеснявате ли се за дадено събитие, стресът в повече ли ви идва. Помислете как сънят ви е накарал да се почувствате и как тези емоции са свързани с това, което се случва в живота ви.

Няма как да контролирате сънищата си, но може да се изправите пред проблема в действителността ви и да се преборите с него. Така ще спите по-спокойно.

Другите съвети за по-спокоен сън са свръзани с това да не ядене, спортувате или да се натоварвате преди сън. Медитирайте и изключете мобилните устройства.

Ако често сънувате сънища, свързани със стрес, може би си струва да разгледате ролята на стреса в живота ви. Продължителният стрес се отразява на здравето, както физически, така и психически.

Ако не спите добре или не можете сами да се справите с безпокойството, посетете специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

От гости през първото десетдневие...
Зодиите с най-силен коледен дух...
Три неща, които трябва да споделите...
Новогодишен интериор: Минимализъм,...
Дневен хороскоп за 8 декември...
Как да спрем да обичаме и да продължим...
Как да бъдете щастливи - 5 навика,...
Пълнолуние на 8 декември 2022...
Зарадвайте всички с това ароматно...
Пълнолунието на 8 декември ще...
Всички огледални дати от 2023...
Ето на кои зодии животът ще се подреди...

Последни новини