Какво означава да сънуваш, че караш кола – разчетете сигналите на подсъзнанието

14663
Какво означава да сънуваш, че караш кола – разчетете сигналите на подсъзнанието
Снимка: iStock

Прекарваме около 1/3 от живота си в сън, но не през цялото време сънуваме или поне не помним всички сънища. Около сънуването все още витаят редица тайни и загадки и учените все още не съумяват да открият отговорите на много въпроси. Ясно е обаче, че сънищата ни спохождат по време на парадоксалната фаза на съня, когато дълбокият сън прекъсва и настъпват Б.О.Д. – това именно е стадият на сънуването. Съществен въпрос, който е без категоричен отговор е защо сънуваме и какво разкриват сънищата.

В началото на XX век психоаналитикът Зигмунд Фройд полага усилия да проучи сънищата от научна гледна точка, като опитът му е сред първите и най-упоритите. Според него сънищата са израз на скрити желания, мечти, разкриват емоциите и желанията ни, които е възможно дори да не сме идентифицирали и да са неизвестни и за самите нас. Ако приемем думите на Фройд за истина, то сънищата носят дълбоко послание и имат съществено значение.

Други автори обаче сочат, че сънищата са просто случайност, страничен ефект, породен от активираните вериги в мозъка и стимулацията на лимбичната система, свързана с емоциите, усещанията и спомените. Ако не искате да повярвате, че сънувате случайно, а търсите смисъла в своите сънища, посланията и скритото им значение, разчитайте на съновниците, за да разгадаете какво означават сънищата ви.

Какво означава да сънуваш, че караш кола?

Колата в сънищата най-общо се разглежда като средство, символизиращо желанието за промяна, за движение, за напредък. Има обаче огромна разлика в тълкуванието на сън, свързан с развалена кола, такъв, в който карате кола, и такъв, в който просто ви возят. В зависимост от конкретната ситуация, която ви се е присънила, е различно и тълкуванието.

Как да тълкуваме сънищата си според зодията ни?

Например какво означава да сънуваш, че караш кола? Карането на кола в сънищата в повечето случаи е свързано с това не каква кола карате, а как я карате, следователно и самите тълкувания на съня са свързани с начина на шофиране, който символизира начина, по който преследвате целите в живота си. Шофирате внимателно? Дали не сте прекалено предпазливи и не поемате нужния риск и в живота, за да ви се случат нещата, които желаете? Шофирате безразсъдно и рисково? Дали не рискувате прекалено и в живота си, без да си давате сметка за това?

Ако сънувате, че карате кола, но имате проблем с управлението – не откривате откъде се включват чистачките например, то е твърде възможно да ви очаква  нов, непознат и плашещ етап от живота ви, който не е задължително да е лош или труден, но просто е нов за вас – женитба, раждане на първо дете, нова работа, преместване в нов град и т.н.

Някои съновници сочат, че сънят, в който карате кола, е добро послание, сочи предстоящи добри новини и промени в живота ви, които ще ви направят щастливи. Шофирането е свързано с напредъка в кариерата и в личния живот, с успехите и постигането на поставените цели. Шофьорите на сън, тоест тези, които управляват кола, имат умения да управляват хора и процеси наяве в живота си.

Сънищата, които предсказват нещастие

А какво означава сън, в който колата, която шофирате, попада в катастрофа, преобръща се или се случва друго страшно събитие? Не се притеснявайте, животът ви не е застрашен, този сън не значи да не сядате зад волана. Той ви намеква, че ви предстоят спънки и разочарования в работата или в личния живот, че ще ви е трудно и ще преодолеете препятствия, но те няма да са свързани с инциденти на пътя, така че може спокойно да шофирате наяве, сънят не е пророчески и не означава, че на пътя ви дебне опасност.

Ако се вълнувате какво означава да сънуваш, че караш кола по път с много завои и неравности, ето тълкуванието – предстоят ви премеждия, пътят до целта ви няма да е гладък и лесен, но това не означава, че няма да стигнете там, където сте тръгнали и че делата ви са обречени на неуспех. Просто ще ви е по-трудно и по-неравен ще е пътят ви, но все пак може да прегърнете мечтата си и да достигнете крайна цел, ако се борите за нея и за успеха.

Други съновници сочат карането на кола на сън като предзнаменование за успех, както и за доказателство, че сте хванали здраво живота и съдбата в ръцете си и разчитате само на вас, за да успеете и да постигнете целите си.

Като цяло шофирането на сън е добър знак.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как само с дафинов лист можем да прогоним досадните хлебарки

Защо някои хора слагат дафинов лист на входната врата

Витамини и минерали за коса, предозирането на които ще доведе до плешивост

9 подсказки от Вселената, че вървите в погрешна посока

Акцентите в програмата на STAR Channel през април

Пес патрул: Най-популярният полицай в Китай е корги (ВИДЕА)

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com