Какво означава, когато сънувате, че летите и още тълкувания

3612
Какво означава, когато сънувате, че летите и още тълкувания
Снимка: iStock/Guliver

Спането заема средно около ⅓ от времетраенето на човешкия живот и също толкова дълго траят сънищата, дори ако на сутринта за тях не е останал спомен. Тук възниква кардиналният въпрос – може ли сънят да се приема като алтернативна реалност, разкриваща личностната същност? Очевидно ежедневната реалност дава своето отражение в сънищата; през деня постъпките и решенията са съзнателни събития, докато сънуването е психологически феномен, обусловен от смесването на съзнателно осъществени събития и подсъзнателни, изглеждащи в съня като напълно реални. Съхранените в съзнанието ситуации, позволяват да се анализира собствената психика, което помага за решаването на заплетени казуси.

Няколко ситуации, появяващи се в сънищата, заслужава да бъдат обстойно анализирани.

1/ Сънувате, че летите – това би могло да означава ниско самочувствие, но също и властолюбив характер. Свободата, усещана при недостъпния за човешките възможности полет означава осъзнаване на собствената сила или нейната липса. При това, безпроблемното излитане се свързва с положителен край за определено събитие, а падането – с наличие на морални проблеми.

Как да тълкуваме сънищата си според зодията ни?

2/ Сънувате храна – тук възможностите са две: копнеж за душевност („храна за душата“) или неосъществени блянове. Недоволните от живота пък сънуват любимите си храни. Всяка храна, появяваща се при сънуването, има своето тълкуване съобразно нейната форма и цвят. Например, сънуването на орехи показва значителни умствени възможности, докато желанието за телесен контакт се свързва с мангото.

3/ Сънувате, че бягате – бягане от преследвач в съня свидетелства за трудности и страх, вследствие на уязвимост и чувствителност по отношение на даден субект. Възможна е и физическа заплаха. Резултатът от бягането показва способността да се преодолява стреса и ежедневните проблеми. В случай, че бягането е свързано с преследването на даден индивид, това означава успешно справяне със страховете и опасенията.

4/ Сънувате мистични символи (кръст, еднорог или божества) – свързва се с вяра в съществуването на непреодолими сили или необходимост от духовно извисяване. Свещените предмети се тълкуват като духовно съобщение, относно житейската съдба.

Сънищата, които предсказват нещастие

5/ Сънувате голотата – това може да се тълкува по следните начини: първо, при положение, че околните са с дрехи, то голотата означава уязвимост и желание на индивида да бъде приеман; второ, сънуващият крие някаква своя тайна и се опасява околните да не разберат за нея; трето, пълна искреност , която би могла да доведе до уязвимост; четвърто, желание на индивида да бъде трайно „център на внимание“.

6/ Сънувате животни – това показва възможности да се изясни каква личност е сънуващият. Животните в съня имат специално значение, което зависи от вида на животното. Като цяло, те заемат само малка част от личността и тяхното сънуване означава да се изяснят колко основателни са страховете и надеждите. При положение, че сънуваното животно е домашно, това засяга съзнанието и разума на сънуващия. В случай, че сънуваното животно говори, то се счита, че е налице скрито познание, до което не може да се достигне по обичайния път.

Трябва да се има предвид, че преобладаващата част от мислите и емоциите, които се крият в будно състояние, излизат наяве в сънищата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com